23 Mart 2010 00:00

‘SABIR SINIRLARIMIZ ZORLANIYOR’

‘AÇILIMCI’ AKP’nin hergün yeni bir yüzünün açığa çıktığını belirten Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, “Alevi Açılımı’ ...

Paylaş

‘AÇILIMCI’ AKP’nin hergün yeni bir yüzünün açığa çıktığını belirten Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, “Alevi Açılımı’ doğrultusunda yemek verilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, din derslerinin 1. sınıfta başlamasına ilişkin öneri sunduğu çelişkisini ifade etti. Balkız, sabır sınırlarının zorlandığını dile getirdi.
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in “Alevi Açılımı” çerçevesinde Ankara’da 60 kişiye yemek verdiğini hatırlatan Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, aynı gün gazetelerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Din Dersi 1. Sınıfta başlasın” önerisinin yer aldığına dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nca ilk ve ortaöğretim okullarının ders çizelgelerinin değiştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, “ilköğretim 4. Sınıfta başlayan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 1. sınıftan itibaren başlaması” önerisine vurgu yapan Balkız, halen Talim ve Terbiye Kurulu’nca değerlendirilen çalıştay raporunun bu hafta içerisinde Bakan Nimet Çubukçu’ya sunulacağını bildirdi. Balkız, din derslerinin 1. sınıftan başlatılması ve haftada bir değil iki saat okutulmasının yer aldığının altını çizerek, “Yıllardır Alevi çocukları açısından bir asimilasyon aracı olduğu, ayrıca laikliğe de karşı olduğu nedeniyle verdiğimiz mücadeleler bilinmektedir. AİHM, Danıştay kararları da hükümetin kapısında ilam tahtasında asılıdır” dedi.
Balkız şunları ifade etti:
“Sanatçılarla açılım toplantısı, Romanlarla göbekli danslı şov, Alevilerle otel odalarında yemek...Bütün bunlar yetmiyor, bir çalıştay da Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılıyor.
Öneriler, yaşananlar, AKP’nin Türkiye halkıyla, biz Alevilerle dalga geçtiğini gösteriyor.
AKP biz ne istedikse tam tersini yapıyor. Ülkemizi, adım adım şeriata götürüyor. Yüzündeki demokrat, eşitlikçi, özgürlükçü maskesi her gün biraz daha yırtılıyor. Ne yazık, kimse bu gerçeği görmüyor. Görebilenler korku içindeler. Sinmiş köşelerine ya Mehdi’yi bekliyorlar, ya da Humeyni’yi. Hükümet sabrımızı taşırmamalıdır. Bizleri yasal sınırların dışına davet etmemelidir”
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Arızlı’da referandum

SONRAKİ HABER

İzmir’de elektronik otobüs kartı yenileme çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...