23 Mart 2010 00:00

Arızlı’da referandum

Kocaeli’nde Arızlı halkı kendilerine hibe edilen konutların bürokratlara verilmesini protesto etmeye devam ediyor.

Paylaş

Kocaeli’nde Arızlı halkı kendilerine hibe edilen konutların bürokratlara verilmesini protesto etmeye devam ediyor. Arızlılılar İzmit İnsan Hakları Parkı’nda çadır kurarak konutların bürokratlara verilmesini Kocaeli halkının onaylayıp onaylamadığı hakkında referandum yaptı.
Arızlı halkı bir süre önce kendilerine hibe edilen evlerden polis tarafından gaz bombaları, cop ve gözaltılarla çıkarılmaya çalışılmıştı. Arızlılılar buna karşı eylemler yaparak evlerinden çıkmama kararlılıklarını göstermişlerdi. Arızlı halkı bu eylemlerin devamı olarak İzmit İnsan Hakları Parkı’nda çadır kurarak Kocaeli halkına deprem konutlarının kime verilmesi gerektiğini sordu. Referandum sandığına halk büyük ilgi gösterdi.
İnsan Hakları Parkı’nda basın açıklaması yapan Arızlı halkı adına konuşan Depremzede Recep Uğur ‘Kocaeli valiliği depremzedenin barınma hakkını gasp ederek, bir avuç bürokratına peşkeş çekmeye çalışıyor. Vali utanmayıp deprem yıllarında Irak devletinden gelen bu hibe Valilik bürokratlarına gelmiştir diyebiliyor’ dedi.
Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir söz alarak barınma hakkının sağlık ve eğitim hakkı gibi vazgeçilmez bir hak olduğunu ve kimsenin bu hakkı gasbedemeyeceğini belirtti. Kizir depremzedeleri TEKEL işçileriyle dayanışmaya ve 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya davet etti. TKP Kocaeli İl Başkanı Barboras Tantan Arızlı halkının her zaman yanında olacaklarını ve mücadelelerini mücadeleleri olarak bildiklerini söyledi. Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan da yaptığı konuşmada Arızlı depremzedelerinin yanında olduklarını ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
Alican Sağıroğlu
ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf’te fidan dikme şöleni

SONRAKİ HABER

‘SABIR SINIRLARIMIZ ZORLANIYOR’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa