23 Mart 2010 00:00

Hasankeyf’te fidan dikme şöleni

BATMAN Hasankeyf Yaşatma Derneği, ilçede 4. kez fidan dikme şöleni düzenledi.

Paylaş

BATMAN Hasankeyf Yaşatma Derneği, ilçede 4. kez fidan dikme şöleni düzenledi. Aralarında BDP Batman İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Avrupa Parlamentosu’ndan Alman Vielinke Partisi üyeleri ve kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi Hasankeyf’te Dicle Nehri kıyısında yapılan fidan dikme şölenine katıldı. Şölende, Hasankeyf’in sulara gömmek isteyen Hükümet protesto edildi.
Fidan dikiminden önce açıklama yapan Hasankeyf’i Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Akyüz, bugüne kadar dikilen her fidanın, Hasankeyf ve Dicle vadisinde umudun ve yaşamın hiçbir zaman tükenmeyeceğinin ilanı olduğunu kaydetti.
Akyüz, “Bu yıl yine ağaçlandırma çalışmamızı Ilısu Barajı’ndan etkilenmesi beklenen bölgenin insanlarıyla dayanışma içinde yürütüyoruz” dedi. Toplumsal yanı sıra UNESCO’nun on kriterinden dokuzunu sağlayan dünyadaki tek kültür ve doğa mirası olan Hasankeyf ve Dicle Vadisi, Ilısu Barajı ile yok edilerek bir kültür soykırımı gerçekleştirilecek ” dedi. (BATMAN)


ÖNCEKİ HABER

TOPBAŞ METROBÜS ZAMMINDA ISRARLI

SONRAKİ HABER

Arızlı’da referandum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...