23 Mart 2010 00:00

‘Liseliler TEKEL işçilerinin onurudur’

TEKEL direnişine destek oldukları gerekçesiyle okuldan atılan İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi öğrencilerine destek artıyor.

Paylaş

TEKEL direnişine destek oldukları gerekçesiyle okuldan atılan İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi öğrencilerine destek artıyor.
Tek Gıda-İş Adıyaman Şubesi ve TEKEL işçileri kendilerine destek verenlere uygulanan baskıları protesto ettiler. Adıyaman Demokrasi parkı önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim Sen Adıyaman şubesi, Haber İş Adıyaman Temsilciliği, Petrol İş Sendikası Adıyaman Şubesi ve Emek Partisi Adıyaman İl Örgütü katılarak destek verdiler. Tekel işçileri basın açıklamasına eşleri ve çocukları ile katıldılar. Basın açıklamasını Tek Gıda İş Adıyaman Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mikdat Yoldaş okudu.
Tekel işçilerine destek için 4 Şubat günü yapılan genel iş bırakma eylemine katıldığından dolayı işten atılan Aynur Çamalan, Adıyaman’da sık sık eylemler yaparak kendilerine destek verdiklerinden dolayı üst üste soruşturmalar açılan Sendika ve kurumların yönetici ve üyelerini, İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’ndeki 24 öğrencinin eğitim hakkının elinden alınmasından dolayı verdikleri mücadelede sonuna kadar tekel işçileri olarak yanlarında olacaklarını belirten Yoldaş, “Eylem sürecimize, mücadele hedefimize artık, Aynur Çamalan’ın işe dönme mücadelesini, baskı ve soruşturmalarla yıldırılmaya çalışılan arkadaşlarımızın mücadelelerini ve eğitim hakları ellerinden alınan Liseli gençlerimizin mücadelelerini de kattık. Mücadeleleri, bizim mücadelemizdir.”dedi.
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde, “Güvenceli iş, güvenli gelecek, insanca yaşam” yazılı dev bir pankart açan işçiler, basın açıklamasının ardından bu pankartı kentin en işlek yerinde bulunan sendika binasına astı.
TOKAT’TAN DESTEK
okuldan atılan İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi öğrencilerine, bir destek de Tokat’taki TEKEL işçilerinden geldi.
Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen TEKEL işçileri adına konuşan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Suat Karlıkaya, “TEKEL işçilerine destek oldukları gerekçesiyle 24 liseli kardeşimize İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi Müdürlüğü tarafından tasdikname verilmiştir. Tek Gıda-İş Sendikası olarak, onlara yapılan hukuksuzluğu, zulmü, Milli Eğitim’in ve okul idaresinin çağdışı eğitim ve yönetim anlayışını, demokratik tepkilere ve özgür düşünceye uygulanan baskıyı kınıyoruz” dedi.
78 gün boyunca Ankara’da direnirken gençlerin ve öğrencilerin verdiği desteği unutmadıklarını belirten Karlıkaya, “Gençlerin desteği bize güven vermiştir. Genç yaşlarında hakkı gasp edilen işçilere destek veren bu gençleri gördükçe, geleceğe olan umudumuz, güvenimiz artmıştır” dedi.
Mehmetçik Lisesi öğrencilerinin eğitim haklarını kazanma davalarını da mücadele hedeflerine kattıklarını vurgulayan Karlıkaya, sözlerini şöyle bitirdi:
“Direnen TEKEL işçilerine destek verdikleri için okuma hakları engellenen liseli gençlere, şimdiden düzene, baskıya, haksızlığa boyun eğmeleri için sopa gösteriliyor. Milyonlarca gencimize gözdağı veriliyor. Özgürlüğü, hakkınızı aramayın; susun, tepkisiz kalın, demokrasi istemeyin, deniliyor.”
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Aynur Çamalan işe geri alınsın’

SONRAKİ HABER

Kartal’da TEKEL için halk yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa