23 Mart 2010 00:00

TARİŞ işçilerinin direnişine destek sürüyor

İZMİR TARİŞ İplik Fabrikası işçilerine destek, her geçen gün artarak devam ediyor.

Paylaş

İZMİR TARİŞ İplik Fabrikası işçilerine destek, her geçen gün artarak devam ediyor. TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde eylemlerine devam eden işçilere, Tez Koop-İş İzmir Şubesi ziyarette bulundu.
TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne gelen Tez Koop-İş üyeleri, alkış ve sloganlarla karşılandı.
ENGELLEMENİN YOLU VE TEKEL
Tez Koop-İş üyeleri adına yaptığı konuşmada Genel Başkan Gürsel Doğru, şunları söyledi: “TARİŞ tarihinin 2. direnişinin sembol isimleri, burada sürdürdüğünüz bu onurlu direnişe, bugün İzmir’de bulunarak sizlere destek vermek için Genel Yönetim Kurulumuz ve on dokuz şubemiz ile birlikte dayanışmamızı iletmek, mücadelenizin mücadelemiz olduğunu bir kez daha kamuoyuna yansıtmak için yanınızdayız. Bu mücadele ile Türkiye işçi sınıfı tarihine ‘77’de ve ‘80’de yazılan şanlı TARİŞ direnişinin başka bir örneği olarak geçecek.
Bu da ileri aşamalarda işçi sınıfı tarihine ve çocuklarımıza bir miras olarak kalacaktır. TEKEL direnişiyle başlayan ve bugün burada TARİŞ işçilerinin direnişi ile süren direnişlerle, Türkiye işçi sınıfına, emekçilerine, satmalara, bu tür haksızlıklara karşı direnerek; bunlara dur diyerek, bu haksızlıkları engelleyebiliriz.”
(İzmir/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

İlk adım 28 Mart mitingi

SONRAKİ HABER

‘Aynur Çamalan işe geri alınsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...