23 Mart 2010 00:00

Obama’nın temsilcisi ‘itidal’ çağrısı yaptı

İSRAİL’le Filistinliler arasında dolaylı görüşmelerin başlatılması çabaları çerçevesinde yeniden bölgeye dönen ABD Başkanı ...

Paylaş

İSRAİL’le Filistinliler arasında dolaylı görüşmelerin başlatılması çabaları çerçevesinde yeniden bölgeye dönen ABD Başkanı Barack Obama’nın Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, Filistin toprakları ile Doğu Kudüs’te meydana gelen şiddet olaylarının ardından İsrail ve Filistin’e “itidal” çağrısında bulundu.
Mitchell, Amman’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “ABD ve Başkan Obama adına tüm tarafları itidalli olmaya” çağırarak, “giriştikleri çabalarda ilerleme kaydedebilecekleri bir sırada huzur ve sükunet sahibi olmak gerektiğini” belirtti.
Mitchell, “dolaylı görüşmeleri başlatmayı ve barışa doğru ilerlemeyi sağlayacak koşulları oluşturmak amacıyla, gelecek günlerde İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşmelerini sürdüreceğini” kaydetti.
Abbas’ın son olaylardan dolayı kaygılı olduğunu söyleyen Mitchell, Abbas’la “en kısa sürede dolaylı görüşmelere başlama konusundaki ortak dileklerini” paylaştıklarını söyledi.
4 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
Batı Şeria’nın Nablus kenti civarında haftasonunda İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda Filistinli 4 genç vurularak hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

NETANYAHU BUGÜN OBAMA’YLA GÖRÜŞECEK

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD ile aralarında krize neden olan Doğu Kudüs’teki inşaatları kısıtlamayacaklarını söyledi. Netanyahu, Washington’a yapacağı yolculuktan bir kaç saat önce kabinesinde yaptığı açıklamada, “Bina inşa ederken Tel Aviv’de ne kadar endişeleniyorsak, Kudüs’te de aynısı olacak. Herhangi bir kısıtlama olmayacak” dedi.
İsrail Başbakanı, 10 gün çnce Washington hükümeti ile aralarında patlak veren inşaat krizinin ardından ilk üst düzey temasları gerçekleştirmek üzere ABD’ye gitti. Netanyahu, bugün ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek.
İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren, ülkesi ile ABD arasındaki ilişkilerin, son 35 yıl içinde en ciddi kriziyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti. ABD’yle ilişkilerin son yıllarda hiç olmadığı kadar kötüleşmesine neden olan kriz, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyareti sırasında Doğu Kudüs’te, 1600 konutluk inşaat izniyle patlak vermişti.
ÖNCEKİ HABER

Yunanistan mültecileri Türkiye’ye sürüyor

SONRAKİ HABER

ABD’ye sosyalizm mi geliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...