23 Mart 2010 00:00

Baraj yapmak mı, karşı çıkmak mı çılgınlık?

AFYON’da düzenlenen Dünya Su Günü Kutlama Programı’nda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de baraj ve gölet yapılmasının zorunlu olduğunu ileri sürdü.

Paylaş

AFYON’da düzenlenen Dünya Su Günü Kutlama Programı’nda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de baraj ve gölet yapılmasının zorunlu olduğunu ileri sürdü. Bakan Eroğlu, “Bunların yapılmasına karşı çıkmak çılgınlıktır” dedi.
LÜGATTEN SİLECEKMİŞ
Konuşmasında suyun piyasalaştırılmasına yüklenen, çevre mücadelesi verenleri hedef alan Eroğlu, konuşmasında, haklılığını birtakım örneklerle kanıtlamaya çalıştı: “Sudan ucuz ne demek? Bunu lügatten silmemiz lazım. Sileceğiz bunu. ‘Sudan ucuz’ diye bir şey olamaz. Çölde susuz kalan bir kişiye, ‘Bütün servetin karşılığında bir bardak su vereceğiz’ deseler, hiç tereddüt etmeden bütün servetini verir. ‘Sudan ucuz’ cümlesinin yanlış olduğu bu örnekle ortaya çıkıyor. Su kaynakları çok önemlidir. Bütün dünyada su kaynakları azalıyor. Afrika’da sağlıklı su bulamayan milyonlarca insan var. Bu nedenle suya erişmek çok önemli.”
‘KEYFİMİZDEN YAPMIYORUZ’
Baraj ve göletlerin yapılmasının zorunlu olduğunu ileri süren Eroğlu, doğayı katleden barajları şöyle savundu: “Bunu keyif için yapmıyoruz. Türkiye’de yağışlar bölgelere ve mevsimlere göre farklılıklar göstermektedir. Kışın biriktirdiğiniz suyu yazın veremezseniz; ne şehirlere, ne sulamaya ne de sanayiye su veremezsiniz. Bu maksatla baraj ve gölet yapıyoruz. Kışın yağan yağmuru biriktirip yazın vatandaşa veriyoruz. Bizde Avrupa ve Kanada’da olduğu gibi sürekli akan nehirler yok. Oraların ihtiyacı olmayabilir. Onların tuzları kuru. Ama bizim barajlara ve göletlere ihtiyacımız var. Buna karşı çıkmak çılgınlıktır.”
Eroğlu konuşmasını, “Su gibi aziz olun” sözleriyle bitirdi. (AFYON)
ÖNCEKİ HABER

İngiliz vekilden Hasankeyf için eylem

SONRAKİ HABER

Köylüler HES inşaatını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...