23 Mart 2010 00:00

Polisin tahammülsüzlüğü

20 Mart 2010 tarihinde Kocaeli Newroz kutlamalarında arama noktasında arama yapan polislerden birisi...

Paylaş

20 Mart 2010 tarihinde Kocaeli Newroz kutlamalarında arama noktasında arama yapan polislerden birisi Gebze Eğitim Sen’den katılan arkadaşları ararken Şube Sekreterimiz Deniz Bozbey’in elinde bulunan Evrensel gazetesini almak istedi. Deniz arkadaşın da gazeteyi vermemesi üzerine polis Deniz arkadaşımıza vurunca gerginlik yaşandı ve gerekli tepki gösterildi. Tertip komitesinin araya girmesi ile gerginlik yatıştırıldı.
2010 Newroz ateşinin 100 binlerle Yüksekova’dan yakılması Kürt ve Türk emekçilerini ısıtması ve devamının daha güçlü geleceğinin görülmesi birilerini rahatsız etmiş olacak ki bireysel görülse de öyle olmadığını bizler biliyoruz. Çünkü Kürt sorununun demokratik çözümünü tıkayanlar bu zihniyettekilerin toplamı ve ellerinde bulundurduğu iktidar gücüdür.
Sorunu Kürt ve Türk emekçilerinin birlikteliği ve mücadelesi çözecektir, bundan kaçmanın bir anlamı yoktur. Ülkenin her yerinde Newroz ateşleri yanmaktadır. Kocaeli’ndeki coşkulu kutlamanın akşamı Darıca’da Piri Reis Mahallesi’nde yakılan Newroz ateşi üzerinden cesaretle atlayan gençler görülmeye değer ve umut veriyor insana.
AKP’nin sahte açılımlarının pratikte bir yeri de yok. Çünkü Kürtlerin, Alevilerin, Romanların boş laflara karınları tok. Ayrıca işçi sınıfının siyasi örgütleri ve mücadele araçları ezilen, horlanan, baskı altında tutulmak istenen emekçilerin yanında ve daha güçlü birliktelikler oluşturma arzusundadırlar.
Yönetim kurulu üyemize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaşasın halkların kardeşliği.
Orhan Kaya
(Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı-Kocaeli)
ÖNCEKİ HABER

Namaz kılan komünist

SONRAKİ HABER

Yücel Karadaş’ın katkısına cevaplar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa