24 Mart 2010 00:00

Öğretmen öğrencisine sahip çıktı

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde okuyan 24 öğrenciye tasdikname verilmesinin üzerinden neredeyse bir hafta geçti.

Paylaş

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde okuyan 24 öğrenciye tasdikname verilmesinin üzerinden neredeyse bir hafta geçti. Ancak henüz öğrencilere verilen cezanın iptal edildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.
Öğrencilerin okula tekrar alınması için yapılan eylemler de bu nedenle sürüyor. Dün de İstanbul ve Muş’ta, öğrencilerin tasdiknamelerinin iptal edilmesi için eylem ve açıklamalar yapıldı; suç duyurusunda bulunuldu.
TEKEL işçilerinin eylemine destek verdikleri için okuldan atılan öğrencilere öğretmenler yaptıkları eylemle destek verdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.
EĞİTİM HAKKI ENGELLENMESİN
Eğitim Sen üyesi öğretmenler, okuldan atılan öğrencilerin derhal geri alınmasını istedi. ‘TEKEL işçilerine destek verdikleri için okuldan atılan öğrenciler yalnız değildir’ yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, ‘Atılan öğrenciler geri alınsın’, ‘Eğitim hakkı engellenemez’ sloganlarını attı.
KESK’e bağlı diğer sendikaların da destek verdiği eylemde konuşan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, öğrencilerin yaptığı eylemin suç olmadığını söyledi. “Bu ceza aynı zamanda hakkını arayan ve adaletsizliğe boyun eğmeyen gençliğe bir gözdağıdır. Eğitim Sen olarak bu saçma ceza uygulamasının derhal kaldırılmasını istiyoruz. Bu çocuklar yüz kızartıcı bir suç işlememişlerdir. Öğrencilerimiz okullarına geri dönene kadar bu sorunun takipçisi olacağız” diyen Bukrek, saçma ve çağ dışı uygulamaların kaldırılmasını ve okuldan atılan gençlerin eğitim-öğretimine devam ettirilmesini istedi.
Öğretmenler ayrıca Sultanahmet Adliyesi önünde bir araya gelerek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular.
KABUL EDİLİR DEĞİL
Eğitim Sen Varto Temsilciliği de lise öğrencilerinin okuldan uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.
Eğitim Sen Varto Temsilciliği, TEKEL işçilerine destek eylemine katıldıkları gerekçesiyle 24 öğrencinin okuldan atılmasına ilişkin temsilcilik binasında basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Yöneticisi Sedat Sakalı, TEKEL işçilerinin Ankara’da sürdürdükleri direnişe Türkiye’nin dört bir yanından verilen destek ve dayanışmanın kamuoyu tarafından bilindiğini belirterek, “AKP hükümeti ve destekçileri dışında neredeyse tüm Türkiye’nin desteğini almış olan TEKEL işçileriyle dayanışma içinde oldukları için 24 öğrencinin okuldan atılması kabul edilir bir durum değildir” dedi. Sakalı, atılma kararının geri alınmasını istedi. (İstanbul-Muş/EVRENSEL)

İL MİLLİ EĞİTİM’DEN YEŞİL IŞIK
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız sonunda açıklama yaptı. Okuldan atılan öğrencilerin durumu sorulan yıldız, öğrencilerin okulda kalmaları yönünde gayretleri olduğunu söyledi. Yıldız, Bahçelievler’de özel bir üniversitede katıldığı panel öncesi yaptığı açıklamada konunun kendilerine resmi olarak dün (önceki gün) intikal ettiğini açıkladı. Tasdikname verilen öğrencilerin velilerinin de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek kendisiyle görüştüklerini söyleyen Yıldız, “Bize gelen velilerin müracaatlarını değerlendireceğiz” diye konuştu. Yıldız, “Disiplin Kurulu konuyu yeniden değerlendirecek, görüşecek. Çocukların okulda kalma noktasında, bizim bir gayretimiz, çalışmamız var. Bunun kararını ben tek başına verecek değilim. Çocuklarımızın lehine onları kazanmaya yönelik, birer adım atılmasını istiyoruz” dedi.

MEHMETÇİK Lisesi’nden 200 öğrenci, 25 Şubat’ta, Ankara’da eylemlerine devam eden TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla ‘TEKEL işçileri yalnız değildir’ sloganıyla okul bahçesinde eylem yapmışlardı. İlçe milli eğitim müdürlüğü, bu eylem nedeniyle 24 lise öğrencisinin, okullarıyla ilişiklerini kesmişti. Öğrenciler ‘Ders boykotu yapmak’, ‘Slogan atmak’ ve ‘Öğretmenlere karşı gelmek’ ‘suçlarıyla’ okuldan atılmışlardı.
BİR ÇOK KENTTE EYLEMLER YAPILDI
Öğrencilere verilen cezanın duyulmasını ardından bir çok kentte TEKEL işçileri, eğitim sendikaları ve gençler eylem yaparak cezaların iptal edilmesini talep etmişti. Aralarında Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve Tek Gıda-İş’in de bulunduğu sendika ve meslek örgütleri de kararı eleştirmişti. Son olarak okulun önünde sendikaların, velilerin ve öğrencilerin katıldığı büyük bir eylem ve yürüyüş gerçekleştirmişti.
ÖNCEKİ HABER

Mamak’ta öğrenci-veli el ele

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...