24 Mart 2010 00:00

Mamak’ta öğrenci-veli el ele

MAMAK General Zeki Doğan Mahalle Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda eğitim hakkına sahip çıkmak ve gençlerin...

Paylaş

MAMAK General Zeki Doğan Mahalle Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda eğitim hakkına sahip çıkmak ve gençlerin sosyal faaliyetlerine destek olmak amacıyla 6 ay önce faaliyetlerine başlayan ÖV-DER General Zeki Doğan Mahallesi Temsilciliği önümüzdeki pazar günü saat 13.00’de resmi açılışını gerçekleştirecek.
Geçen 6 ayda öğrenci ve velileri bir araya getiren temsilcilikte, matematik, gitar, bağlama kursları veriliyor. Temsilcilik, mahalleli kadınların, velilerin, öğrencilerin ve bazı öğretmenlerin desteği ile güçlenerek üye sayısını kısa sürede artırdı.
Temsilciliğin faaliyetlerine katılan gençler kendi aralarında bir müzik grubu da oluşturdular. Okul olmayan mahallelere okul yapılması için imza kampanyaları da düzenleyen temsilcilik, Ankara’da direnişte bulunan TEKEL işçileriyle mahallelileri buluşturmuştu.
Kadınların sorunları ve hukuksal hakları üzerine toplantılar gerçekleştirilen temsilcilik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yöre dernekleriyle birlikte bir şölen düzenlemişti. Mahalle halkı tarafından benimsenen temsilcilik, faaliyetlerini genişleterek sürdürmeyi planlıyor.
ÖV-DER General Zeki Doğan Mahallesi Temsilcisi Cevher Boztaş, faaliyetlerinin başından beri, parasız, bilimsel ve nitelikli bir eğitim için mümkün olduğunca çok veliye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. “Çocuklarımız ve velileriyle beraber daha iyi eğitim için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diyen Boztaş, başka mahalle ve semtlerde de benzer birliktelikler sağlanması gerektiğini dile getirdi. Boztaş, eğitim hakkını savunmak için ÖV-DER temsilciliklerinde örgütlenme çağrısı yaptı.
Mahalleli kadınlarla birlikte her perşembe toplandıklarını anlatan öğrenci velisi Hatice Hayat, “Burada biz kadınlar sorunlarımızı tartışıyoruz. Mahallemizi nasıl güzelleştiririz, onun çabası içindeyiz” dedi.
‘GÜZEL BİR BİRLİKTELİK’
Temsilcilikteki matematik kursuna katılan Sultan Kaldır, kursa başladığından beri hem derslerinde başarısının arttığını, hem de yeni arkadaşlar edindiğini söyledi. Kaldır, “Dernekte arkadaşlık ortamı çok güzel. Öğrenci arkadaşlarımı kurslara katılmaya çağırıyorum” dedi.
Faaliyetlere katılan Cem Hayat, temsilcilikte aynı zamanda resim ve bilgisayar kursu verecek. Tüm mahalleliyi çalışmalarına destek vermeye çağıran Hayat, temsilciliğin “Herkesin gönül rahatlığı ile gelebileceği bir yer” olması için çalıştıklarını anlattı.
Eğitimci Servet Yıldırım da (Ozan Emaneti) bir buçuk aydır dernekte saz kursu veriyor. Burada güzel bir birliktelik oluşturduklarını ve bu birlikteliği devam ettirmek istediklerini belirten Yıldırım, herkesi ÖV-DER’e sahip çıkmaya çağırdı.
Mahalle Muhtarı Nurhayat Farımaz da, muhtarlığın kadın faaliyetleri sırasında velilerin eğitim hakkına sahip çıkmak için ortaya atılan fikrin sonrasında temsilcilik açıldığını belirterek, “Derneğin faaliyetlerini tüm mahalleli gibi, muhtarlığımız da desteklemeye devam edecek” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

5,5 milyon Kürt batıda yaşıyor

SONRAKİ HABER

Öğretmen öğrencisine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...