24 Mart 2010 00:00

TARİŞ işçilerine anlamlı ziyaret

FABRİKALARININ kapısına kilit vurulan TARİŞ İplik fabrikası işçilerinin direnişi 23. günü geride bırakırken EMEP’li kadınlar ...

Paylaş

FABRİKALARININ kapısına kilit vurulan TARİŞ İplik fabrikası işçilerinin direnişi 23. günü geride bırakırken EMEP’li kadınlar TARİŞ işçilerini ziyaret ederek, direnişteki kadınlarla sohbet etti. EMEP’li kadınlar evlerinde yaptıkları yiyecekleri TARİŞ’li işçilerle paylaştı.
Ziyaretin en anlamlı bölümü, 1980 yılındaki TARİŞ direnişinde bulunan çatışmalarda yaralanan 83 yaşındaki İsmihan Bostan’ın işçilerle buluşması oldu.
EMEP’li kadınlar, Alsancak Garı önünde toplanarak, “Kadınlar el ele verecek, dünya değişecek” pankartı arkasında, “Tariş işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın TARİŞ direnişimiz” sloganları ile TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü.
TARİŞ işçileri EMEP’li kadınları, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile karşıladı.
EMEP’li kadınların ziyaretinde 1980 yılındaki TARİŞ direnişine katılan 83 yaşındaki İsmihan Bostan TARİŞ işçileri ile buluştu.
İşçiler tarafından alkışlarla karşılanan Bostan zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
Bostan yıllar önceki direnişte yaşadıklarını anlatarak, işçilere, “Birlik olun, direnin, yürüyüşlerinize beni de çağırın en önde yürürüm” diyerek seslendi. 1980 yılında bizleri de sizin gibi dışarıya koymak istediler ama biz bölünmedik. Ekmeğinizi bilin, alacağınızı bilin. Kapıları kapattık. Bantları kırdık yaktık. Aç susuz durduk. Ama bölünmedik. Sakın bölünmeyin” dedi. İşçiler bunun üzerine “Ölmek var dönmek yok” sloganını attı. İsmihan Bostan, “Ölmek varsa öne beni koyun” dedi.
30 YILLIK İNANÇ
Bostan’ın yürekli konuşmaları ve 30 yıl önceden gelen inancı alanda bulunanları duygulandırdı. İşçiler hep birlikte, “TARİŞ işçisi seninle gurur duyuyor” sloganını attı.
EMEP’li kadınlar adına konuşan Hülya Gürgör, “Türkiye’nin yer yerindeki EMEP’lilerin kalbi sizinle atıyor” diyerek başladığı konuşmasında, TEKEL, Sümerbank, SEKA gibi halkın malı olan kurumların teker teker halkın elinden alınıp sermayeye verildiğini belirtti. Gürgör, bugün sıranın TARİŞ’e geldiğini ifade ederek, “Halkın eğitim ve sağlığı da paraya endeksli hale getirilmeye çalışılıyor. Bütün bunlara karşı ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganı doğrultusunda sağlam durur mevzilerimizi kaybetmezsek bunu başaracağız” dedi.
TEKSİF İzmir Şube Başkanı, Faruk Aksoy, EMEP’li kadınlara teşekkür etti. “İçimizi ısıttınız mücadelemize güç verdiniz” dedi.
“TEKEL TARİŞ daha fazla direniş”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atılan ziyarette kadınlar evlerinde yaptıkları yiyecekleri işçilere ikram etti. Ziyaret sohbetle sürdü.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Borç atölyeyi hurdaya çevirdi!

SONRAKİ HABER

İşsiz kalınca ‘iddiamız’ arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...