24 Mart 2010 00:00

Türkiye, Uzan’a 15 milyar kaptıracak mı?

LİBANANCO şirketinin, devlet tarafından el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı ...

Paylaş

LİBANANCO şirketinin, devlet tarafından el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti hakkında açtığı 10 milyar dolar tutarındaki tahkim davası, Paris’te görüşülmeye başladı.
Dünya Bankası binasındaki duruşmada, Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi, tarafları dinledikten sonra, davanın “esastan görüşülüp görüşmeyeceğini” karara bağlayacak. Duruşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da bir heyet katıldı. Duruşmaya, uzun zamandan beri Interpol tarafından aranan Hakan Uzan da katıldı. Uzan’ın duruşmaya katılabilmesi için kendisi için çıkarılan tutuklama kararı geçici olarak askıya alındı. Konu hakkında açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, şöyle konuştu: “Biz burada, vatandaşımızın bir yanlış uygulamasının devam ettiği ortamda, ÇEAŞ ve KEPEZ ile alakalı 2003 yılında alınmış bir kararın bir uzantısı olarak bu tahkimi görüyoruz. 10.1 milyar dolarlık bir dava. Burada kazanacağımızdan ümidim çok fazla.” Libananco’nun mahkemeyi kazanması durumunda Türkiye’nin faiziyle birlikte 20 milyar doları bulabilecek tazminat ödemesinin söz konusu olabileceği ileri sürülürken, Yargıtay’ın da onadığı mahkeme kararıyla Uzan Grubu’nun şirket hisseleriyle ilgili muvazaalı satış yaptığı tespit edilmişti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Halk sağlığı özel hastanelere feda ediliyor

SONRAKİ HABER

Süt fiyatı düşüşe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...