24 Mart 2010 00:00

Halk baz istasyonlarının kurulmasını engelliyor

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesi halkı beldelerine kurulmak istenen baz istasyonuna karşı harekete geçti.

Paylaş

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesi halkı beldelerine kurulmak istenen baz istasyonuna karşı harekete geçti. Bir gecede alelacele, kaşla göz arasında kurulmak istenen baz istasyonunu fark eden belde halkı ani refleks göstererek beton dökmek için gelen iş makinelerini engelledi. Belediye başkanı ve Kaymakam’la görüşme girişimleri yanıtsız kalan ve muhatap bulamayan belde halkı dava açmaya hazırlanıyor.
Birecik bölgesinin tarım merkezi olan Mezra beldesine baz istasyonu kurmak isteyen Vodefone şirketi gizlice bir köylünün tarlasından küçük bir arazi kiraladı. Pazar günü temel kazıp ayakları diken şirket Pazartesi akşamüstü baz istasyonu inşaatının geri kalan kısmını tamamlamak üzere ekiplerini beldeye gönderdi. Bunun üzerine baz istasyonunun radyasyon etkisini ve kanser yaydığını bildikleri için harekete geçtiler. Toplayabildikleri kadar vatandaşı toplayıp olay yerine giden vatandaşlara beton dökmek için gelen hazır beton araçlarını engellediler.
İş makinelerinin olay yerinden ayrılmasının ardından beldenin AKP’li belediyeye ve kaymakamlığa başvuran vatandaşlar gerekli ilgiyi göremeyince mahkemede dava açmaya hazırlanıyor
YOL YOK, SU YOK BAZ GETİRİYORLAR
Mezra Beldesi’nin yolunu, suyunun, kanalizasyonunun olmadığını, belediyenin ve devletin beldeye hiçbir hizmet getirmediğini belirten Fatih Mahallesi muhtarı Abdurrezak Bozkurt “ bu kadar sorunumuza çözüm getirmeyenler beldenin ortasına baz istasyonu kuruyorlar. Bizi hastalıklarla baş başa bırakacaklar. Bunu istemiyoruz” diye konuştu. Çalışmalar ilk başladığında baz istasyonu kurulacağını bilmedikleri için sessiz kaldıklarını, tarla sahibinin buraya hayvan barınağı yapacağını düşündüklerini belirten Melikzahir Mahallesi Muhtarı Cuma Atmaca da gerekirse bütün belde halkıyla beraber iş makinelerinin önüne çıkarak baz istasyonu yapılmasını engelleyeceklerini söyledi. Cuma Çoban isimli vatandaş ise “ baz istasyonundan hiç kimsenin haberi yoktu. Tıpkı bir gecekondu yapar gibi gece gelip temeli attılar. Mahalle muhtarlarının sayesinde baz istasyonu olduğunu öğrendik. Hemen toplanıp geldik, engelledik. Baz istasyonunu beldemizin ortasında istemiyoruz” dedi. eski muhtar Halil Korkmaz da baz istasyonunun insanlara, hayvanlara, sebze ve meyvelere, her şeye zararlı olduğunu belirterek “ yapacaklarsa gidip boş duran dağlara yapsınlar. Tarlaların ortasına, evlerimizin dibine, meyve ağaçlarının arasına yapmalarını istemiyoruz” diye konuştu. Baz istasyonunun zararlarıyla ilgili uzman kişilerden görüş aldıklarını belirten Salih Atmaca isimli belde sakini de “ biz baz istasyonunun zararlarını öğrenir öğrenmez harekete geçtik. Beton makinelerini engelledik. Daha sonra da vatandaşlardan imza topladık. 800 kadar imzayı iki saat içinde topladık. Gerekli yerlere başvuracağız. Baz istasyonunu istemiyoruz ve kurulmasına da izin vermeyeceğiz” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)



ELAZIĞ’DA BAZ İSTASYONU İSYANI
Doğukent Mahallesi İstiklal Caddesi’nde bulunan bir evin üstüne baz istasyonunun kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, istasyonun kurulmasına izin vermedi.
Elazığ’ın Doğankent Mahallesi İstiklal Caddesi’nde bulunan bir evin çatısına kurulmak istenen baz istasyonu mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. İnsan sağlığına zarar veren baz istasyonunu istemediklerini belirten mahalle sakinleri, istasyonun kurulmasına izin vermedi. Baz istasyonunun kurulduğu binanın arkasında Elazığ İstiklal Lisesi’nin de bulunduğunu belirten mahalleli, yetkililerin önlem almamasına isyan etti. Baz istasyonunun kurulacağı binanın önüne akın eden mahalleli istasyonun kurulması için gelen ekiplere izin vermedi. Halkın tepkisi üzerine şirket yetkilileri mahalleden ayrıldı.
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da mahalleler kamulaştırılıyor

SONRAKİ HABER

EMEKLİLER KESİNTİLERİ GERİ İSTİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...