24 Mart 2010 00:00

Esenyurt’ta çalışmalar sürüyor

SENDİKAL hakları için direnişlerini sürdüren Esenyurt Belediyesi işçileri, 28 Mart’ta yapacakları büyük yürüyüşe hazırlanıyor.

Paylaş

SENDİKAL hakları için direnişlerini sürdüren Esenyurt Belediyesi işçileri, 28 Mart’ta yapacakları büyük yürüyüşe hazırlanıyor.
Belediye yönetiminin her türlü hukuk tanımaz uygulamalarına karşı Anayasa’da yer alan sendikalı çalışma hakları için direndiklerini belirten işçiler, 28 Mart’ta Esenyurtlu işçi ve emekçilerle birleşerek belediye yönetimine gerekli yanıtı vereceklerini söylediler.
Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube’nin çağrısıyla gerçekleştirilecek yürüyüş öncesinde, sabah servis noktalarında ve pazarlarda, halka bildiriler dağıtan ve toplantılarla yapacakları yürüyüşün çalışmasını yürüten işçiler, bir yandan da kurumları dolaşarak yapacakları yürüyüşe destek istiyor. Bildiri dağıtımlarında halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan işçiler, 28 Mart’ta Esenyurtlu işçi ve emekçilerle tek vücut olacaklarını belirttiler.
DESTEK BEKLİYORLAR
Yapılacak yürüyüşle ilgili gazetemize bilgi veren direnişteki işçilerden İbrahim Çelik, şunları söyledi: “Mitinge bildiri dağıtarak, toplantılar yaparak hazırlanıyoruz. Kurumlara çağrı yapıyoruz. Bu yürüyüşten beklentimiz yüksek. Çalışmalarımızda gördüğümüz, halkın katılımının yüksek olacağı yönündedir. Tek amacımız, sendikalı olarak işlerimize geri dönmektir. Bizim kazanmamız Esenyurtlu emekçilerin kazanması demektir. Bu nedenle herkesi yürüyüşümüze katılmaya çağırıyorum.”
İŞÇİ AİLELERİ DE KATILACAK
İşçilerden Türkel İliş de yapacakları yürüyüşle taleplerini bir kez daha kamuoyu ile paylaşacaklarını ve belediye yönetiminin gerçek yüzünü teşhir edeceklerini bildirdi. “Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Her gün bir yerdeyiz, bildiriler dağıtıyor çağrı yapıyoruz. Biz de 28 Mart’ta ailelerimizle birlikte yürüyüşe katılacağız” diyen İliş, Esenyurt’taki bütün işçi ve emekçileri, mücadelelerine destek olmaya çağırdı. Bu arada sendikadan istifa etmedikleri için işten atılan işçilerden 5’inin işe iade davası sonuçlandı. Mahkeme, işçilerin işe iadesine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İŞLERİNİ GERİ İSTİYORLAR

SONRAKİ HABER

Maliye emekçileri 25 Mart’a hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...