24 Mart 2010 00:00

İŞLERİNİ GERİ İSTİYORLAR

İSKİ’den işten atılan taşeron işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Paylaş

İSKİ’den işten atılan taşeron işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı. Kaçak kontrol, açma-kapama, sayaç değişim ve barkot işlerini yapan Karel ve Sistem firmalarının sözleşmelerini yenilememesi üzerine işsiz kalan işçiler, işe geri dönmek istediklerini bildirdiler.
İSKİ önünde toplanan işçiler, “İşimizi geri istiyoruz” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” yazılı pankartın arkasında toplanarak sloganlarla belediye binasına yürüdüler. KESK, Eğitim Sen 8 No’lu Şube, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube, kitle örgütleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yürüyüşe,
çevredekiler de alkışlarla destek verdi.
Belediye önünde toplanan işçiler adına konuşan Ali Taştan, “İSKİ yeni personel alımına gidecek. Sıfırdan eğiterek sahaya süreceği bu yeni arkadaşlar mı daha verimli çalışabilir, yoksa bu işe emek veren bizler mi? Cevap gayet basit. Zira, bu işlerde tanıdıklarımızın kadro kontenjanlarıyla değil emeğimizle, tam anlamıyla alın terimizle var olduk. İSKİ bizi yok sayarak riyakarca davrandı. İSKİ derhal işimizi geri versin” diye konuştu. Konuşmanın ardından belediye önünde oturma eylemine başlandı.
On yıllık işçi Adnan Kondak da, İSKİ genel müdürünün, yıllar önce çalışan işçilerin evlerine mektup gönderip kimsenin para sıkıntısı yaşamayacağını söylediğini aktardı. Kondak, bugün ise müdürün herkesi işten çıkardığını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENT AŞ İŞÇİLERİ İÇİN İŞE İADE KARARI

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta çalışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...