24 Mart 2010 00:00

Çemen işçileri etkili kararlar bekliyor

DİSK Başkanlar Kurulu grevde 72. günü geride bırakan Çemen Tekstil işçilerine destek vermek için Gaziantep’te toplandı.

Paylaş


DİSK Başkanlar Kurulu grevde 72. günü geride bırakan Çemen Tekstil işçilerine destek vermek için Gaziantep’te toplandı. DİSK yöneticileri işçileri grev yerinde ziyaret etti. Öte yandan Çemen işçileri çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Çocuklar dün babaları ile oturma eylemi yaptı.
Başkanlar Kurulu ve bölge temsilciler kurulu toplantısı için Gaziantep’e gelen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanları ve genel merkez yöneticileri toplantıdan önce topluca Başpınar OSB’deki fabrika önüne giderek grevdeki işçileri ziyaret ettiler.
HUKUK ÇEMEN’DE İŞLEMİYOR
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi burada yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin mücadelesi Türkiye için ne kadar önemliyse Çemen işçilerinin mücadelesinin de o kadar önemli olduğunu belirterek, mücadelenin başarıya ulaşması için DİSK’in ve bağlı sendikaların üzerine düşeni yapacağını söyledi. Çelebi, hükümetin demokrasiden, anayasa değişikliğinden bahsettiğini hatırlatarak, “Ama Çemen işçilerinin karşı karşıya olduğu bu son derece bariz haksızlık ve hukuksuzluk karşısında bile kılı kıpırdamayanlar bu ülkeye demokrasi getiremezler” dedi. Grevin başından beri emniyet güçlerinin patronun fabrikasını korumak için seferber olduğunu belirten Tekstil Genel Başkanı Rıdvan Budak da, “Böyle bir şey olamaz. Devletin, emniyet yetkililerinin asıl olarak burada ezilen, haksızlığa uğrayan ve haklı olan işçilerin yanında olması gerekirken patronu korumak için bu kadar çaba sarf etmesi anlaşılır bir şey değil” dedi.
ÇOCUKLAR OKULA GİTMEYECEK
DİSKTekstil Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı ise patronun yasa dışı uygulamalarına göz yuman devletin resmi kurumlarına tepki olarak işçilerin çocuklarını bundan sonra okula göndermeme kararı aldıklarını duyurdu. Patronun 25 Mart’ta verdiği anlaşma sözüne güvenmediklerini söyleyen Subaşı, toplantıda bu mücadeleyi daha da büyütmek üzere çok önemli kararlar alacaklarını söyledi.
ÇOCUKLARDAN BABALARA DESTEK
Fabrika önündeki eylem boyunca babalarına destek veren çocuklar, “İş ekmek yoksa okul da yok”, “Okulda değil, grevdeyiz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını sık sık attılar. Çocuklar polis barikatını zorlayarak fabrikanın kapısına kadar yürümek istediler. Çemen işçileri, dün eylemden sonra gerçekleşen Başkanlar Kurulu ve temsilciler toplantısından grevlerine destek için ciddi kararların alınmasını beklediklerini söylediler.
(Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çocukların öldürülmediği bir ülke için...

SONRAKİ HABER

Kürt siyasetçiler yargı kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...