24 Mart 2010 00:00

Çocukların öldürülmediği bir ülke için...

DİYARBAKIR Eğitim Sen tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Geleneksel Abdullah Duran Öykü Yarışması”nın sonuçları açıklandı.

Paylaş

DİYARBAKIR Eğitim Sen tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Geleneksel Abdullah Duran Öykü Yarışması”nın sonuçları açıklandı.
Yarışmanın sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Şube Yöneticisi Yusuf Karadaş, öykü yarışmasının, 2006’da 28 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında yaşanan olaylarda, kolluk kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ölen çocuklara adandığını belirtti. Abdullah Duran’ın da 28 Mart olaylarında daha 9 yaşındayken öldürüldüğünü söyleyen Karadaş, çocukların öldürülmediği bir ülke, halklar arasında barış ve kardeşliğin geliştirilmesi amacıyla yarışmanın Kurmanci, Dımıli ve Türkçe olmak üzere 3 dalda yapıldığını ifade etti.
Karadaş, ödüllerin 28 Mart’ta Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda kazananlara verileceğini belirtti. Kurmanci dalında Ayşe Dertli, “Mevan” öyküsüyle birinciliği; Ahmed Roniar, “Dewsa ramusanen te” ile ikinciliği; Kasım Karataş, “Qerina jıyane” ile üçüncülüğü; Ali Koç, Şeyho Filik ve Çiğdem Baran ise mansiyon ödülü kazandı. Türkçe dalında Mehmet Şarman, “Üç kelime” öyküsüyle birinciliği; Kemal Varol, “Kadeş Savaşı” ile ikinciliği; Alişer Avcı, “Çıkmaz” ile üçüncülüğü; Eylem Ata Güleç, Kübra Aksoy ve Sami Özbil ise öyküleriyle mansiyon ödülü kazandı. Kürtçenin Dımıli lehçesinde ise ödülü Ali Aydın Çiçek kazandı.
(Diyarbakır/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

British Airways’te grev etkili oldu

SONRAKİ HABER

Çemen işçileri etkili kararlar bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...