24 Mart 2010 00:00

Almanya ile Yunanistan yardım konusunda hemfikir

YUNANİSTAN Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan’ın Avro kuşağından çıkmasını öngören ...

Paylaş

YUNANİSTAN Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan’ın Avro kuşağından çıkmasını öngören senaryoların, hayal ürünü ve gülünç olduğunu söyledi. Papandreu, mecliste siyasi parti liderleri düzeyinde yapılan oturumda konuşan Yunanistan’ın, Avrupa Birliği’nden (AB) para değil siyasi destek istediğini vurguladı. “Kendi gücümüzle başaracağız” diyen Papandreu, bütçe açığı, uluslararası durum ve güvenilmezliğin, ülkenin kolay bir şekilde “günah keçisi” olmasına yol açtığı değerlendirmesinde bulundu.
Açığın kapatılması çalışmaları çerçevesinde uygulamaya konulan “istikrar ve kalkınma paketi önlemlerinin acı verici olduğunu” belirten Papandreu, hükümetin, ülkeye karşı ekonominin kurtarılması yolunda siyasi yükümlülük aldığını ifade etti. Bütçe açığının kapatılması hedefinde başarılı olunacağını savunan Papandreu, “Kriz yükümlülüklerimizi unutturmayacak. Seçim öncesinde ne dediysek yapacağız” dedi.
MERKEL: YUNANİSTAN PARA İSTEMEDİ
Almanya Başbakanı Angela Merkel de, AB Zirvesi’nde Yunanistan’a “acil yardımı” konuşmaya ihtiyaç olmadığını, çünkü Yunanistan’ın para istemediğini söyledi. Merkel, Berlin’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın para istemediğini vurguladıklarını ifade ederek, “Bu nedenle (toplantıda) acil yardımı konuşmamıza gerek yok” dedi.
Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan’ın borç ödeme aczine düşmesi durumunda, yardımın sadece “son çare” olarak görülebileceğini, ancak bu durumda bulunulmadığını da sözlerine ekledi. “Sıkı bir düzenin” gereken şey olduğunu vurgulayan Merkel, Avrupa’nın güçlü olması için istikrarlı para birimine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Merkel, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) da dahil olduğu şekilde çözüme ulaşılmasının ise daha sonra tartışılabilecek bir şey olduğunu kaydetti.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek ise sorumluluk olmadan birlik olunamayacağını, Yunanistan’dan da aynısının talep edilmesi gerektiğini belirtti. Avrupalı liderler, 25-26 Mart tarihlerinde Brüksel’de bir araya gelecek. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Coca Cola’ya 48 milyon dolar ceza kesildi

SONRAKİ HABER

’TEN KUDÜS İŞGALİNİ SAVUNMA KONFERANSI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...