24 Mart 2010 00:00

Kendi evine taşınamıyor

“Başbakan ikinci sınıf vatandaş kalmayacak dedi. Fakat bunlar havada kalıyor. Bizler ayrımcılığa uğruyoruz...”

Paylaş

“Başbakan ikinci sınıf vatandaş kalmayacak dedi. Fakat bunlar havada kalıyor. Bizler ayrımcılığa uğruyoruz...”
Yakuplu köyü içinde 100 bin lira ödeyerek aldığı eve taşınamayan İsmet Padır, duruma isyan ediyor. Kendisinin Roman olmasından dolayı ayrımcılığa uğradığını ifade ederek yaşadıklarını anlatıyor: “Eve taşınmayalım diye kapılar ve tuvalet klozetleri söküldü. Aradan bir yıl geçmesine rağmen müteahhit bize evi teslim etmiyor. Apartmanda bulunan dairelerin tamamı satılmadan teslim etmeyeceğini söylüyor. Biz şimdiden buraya taşınırsak evlerin satılmayacağını söyleyerek hakkımız olan evimizi bize vermiyor. Burada çok açıkça ayrım yapılıyor, Roman olduğumuz için bizim evimiz bize verilmiyor. Yirmi sene çalışarak 50 bin peşin verdik, 50 bin kredi çektik, evin bize maliyeti 130 bin liraya geliyor. Çektiğimiz krediyi zor koşullarda ödüyoruz. Yirmi yıllık emeğimizin karşılığı olan evimiz gasp edilmiş durumda. Dairenin tapusu elimizde, mülkiyeti bizim. Ödediğimiz para karşılığında anahtar teslimi yapılması gereken evimizin kapısını söktüler, içini tahrip ettiler. Evin kaba inşaatı bitmeden biz borcumuzu bitirdik, bir yıldır bitmesine rağmen teslim edilmedi. ‘Bu binada sizleri istemiyoruz’ diyorlar. Ben çocuğumu evlendireceğim, oturduğumuz ev zaten küçük, hepsi kırk metrekare, burada açık bir ayrımcılık ile karşı karşıyayız.
Yirmi sene çalış, ev al, sonra da içinde oturama. Böyle adalet olmaz.”
BU AYRIMCILIK BİTSİN
İsmet Padır, evinin bir an önce tamir edilerek kendisine teslim edilmesini istiyor ve ayrımcılığın ortadan kalkmasını talep ediyor. Binayı yapan ve evi teslim etmediği iddia edilen Orhan Ertel ise böyle bir şey olmadığını iddia ederek, evin İsmet Padır’a ait olduğunu doğrulayıp kendisinin kira ödediğini, evi bir yıllığına kiraladığını, bu nedenle kira kontratı bitmeden evi teslim etmeyeceğini ifade etti. Evin kapılarının, tuvalet klozeti ve musluklarının söküldüğünü; ev sahibi taşınmasın diye tahrip edildiğini söylediğimizde, Orhan Ertel iddiaların asılsız olduğunu ifade ediyor. “İsmet Padır taşınmak isteyebilir, ancak benim elimde kira sözleşmesi var. Kira kontratı var, her ay düzenli olarak kirasını veriyorum” dedi.
Müteahhidin iddiaları üzerine yeniden telefonla görüştüğümüz İsmet Padır, kendisinin evi geç teslim etmesinden dolayı zaten kira ödemek zorun
da olduğunu, çünkü evin bir yıldır teslim edilmediğini, geç teslim edilmesi halinde aylık kira ödemesinin zorunlu olduğunu söyleyerek, “Söz konusu olan bunun karşılığı olan paradır. Ancak bu da bana ödenmiyor, çünkü bizim evi başkasını satmamızı istiyorlar, oraya taşınmamız istenmiyor” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)



Seyit Aslan - Sabri Çetinkaya
ÖNCEKİ HABER

Naldökenliler Mart 9’u kutladı

SONRAKİ HABER

Coca Cola’ya 48 milyon dolar ceza kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...