24 Mart 2010 00:00

Hürriyet, Keremcem’i izlerken sol yumruğa çarptı!

Hürriyet, ÖDP’nin kurucularından birinin cenazesinin haberini magazin haberi gibi verince, ortaya komik bir manzara çıktı.

Paylaş

Hürriyet, ÖDP’nin kurucularından birinin cenazesinin haberini magazin haberi gibi verince, ortaya komik bir manzara çıktı. Bir yanda Hürriyet muhabirini şaşırtan “Gençler sol yumruklarını kaldırdı” tarifleri, bir yanda şarkıcı Keremcem’in “Biz sadece arkadaşız” açıklamaları...
Hürriyet gazetesinin pazartesi günkü sayısında bir “devrimci cenaze” haberi vardı. Tuğba Erbil ile Mehmet Ali Erbil’in boşanması hakkındaki Ayşe Arman haberinin altında ve Demet Akalın’ın bir Facebook grubuyla ilgili polise yaptığı şikayetin yanında yer alan haberde, Hürriyet muhabirinin kullandığı tanım tam olarak şuydu: “Devrimci cenazede Keremcem sürprizi...”
Ancak, her “devrimci cenaze”yi izleyen bir gazete olmadığından, Keremcem’in oradaki varlığı Hürriyet muhabiri için “sürpriz” olmasa gerekti.
Cenaze, ÖDP’nin kurucularından Devrim Devin Kuzu’ya aitti. Habere göre cenazeye, Kuzu’nun yeğeni Belit Özükan da katılmıştı; şarkıcı Keremcem ise “onu teselli etmek” için gelmişti. Keremcem’in Özükan’ın sevgilisi olduğu iddia ediliyordu ama “devrimci cenaze” haberinde Keremcem’in “Belit benim sevgilim değil, yakın bir arkadaşım. Bu durum yanlış anlaşılmasın” açıklaması da eksik olmadı.
Hem haberin içinde hem resimaltında, Hürriyet’i şaşırtan, “Gençler sol yumruklarını havaya kaldırdı” bilgisi vurgulandı.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Dünya Kukla Günü kutlandı

SONRAKİ HABER

Yılmaz Onay Haftası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...