24 Mart 2010 00:00

Dünya Kukla Günü kutlandı

TÜRKİYE’de bir üniversitenin ilk ve tek kukla kulübü olan KOUKLA (Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü); Dünya Kukla Günü etkinliklerini gerçekleştirdi

Paylaş

TÜRKİYE’de bir üniversitenin ilk ve tek kukla kulübü olan KOUKLA (Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü); Dünya Kukla Günü etkinliklerini gerçekleştirdi .Etkinlik, Kocaeli Ünv. Güzel Sanatlar Fakültesi Hereke Borusan Kampüsü’nde yapıldı.
Dünya kukla günü (KOUKLA) Kocaeli Üniversitesi kukla kulübü tarafından UNİMA İstanbul desteği ve katılımıyla 21 Mart Dünya Kukla Günü’nün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 19 Mart cuma günü 5 gün süren hazırlıklar sonunda kutlamalara başlandı. UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Karagöz Kukla Sanatçısı Taceddin Diker, UNİMA İstanbul Başkanı illüzyonist Erdinç Demiray, UNİMA İstanbul Genel Sekreteri Karagöz Kukla Sanatçısı Ortaoyuncu Yönetmen Alpay Ekler, Kukla Sanatçısı Ortaoyuncu Vural Arısoy, (KOUKLA) Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin ve Hereke halkının katılımıyla gerçekleşti. KOU GSF Borusan Kampüsü’nden KOU Marshall kampüsüne pankartlar ve kuklalar eşliğinde bir kukla yürüyüşü gerçekleştirildikten sonra sahne sanatları bölümünün önünde Robert Lepage Quebec’in kaleme aldığı Dünya Kukla Günü Bildirgesi’ni Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulubü Kurucusu Karagöz Kukla Sanatçısı Ata Camuz tarafından okundu. Daha sonra Asım Kocabıyık Salonu’nda Taceddin Diker’in belgeselinin izlenmesi ardından Taceddin Diker ile söyleşiyle sona erdi.
Söyleşide ülkemizin kukladaki önemi, kukla sanatının gelişimi ve Koukla kuruluşunun önemi üzerinde duruldu. Söyleşi bitiminde katılımcılara katılım belgeleri Koukla üyeleri tarafından sunulduktan sonra katılımcılarla kulüp binası ziyaret edildi.
(Kocaeli/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

TACETTİN DİKER

SONRAKİ HABER

Hürriyet, Keremcem’i izlerken sol yumruğa çarptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...