24 Mart 2010 00:00

Ekmek ve Gül

Yürüyoruz günün aydınlığında donuk fabrika bacalarına, yoksul mutfaklara çarpıyor sesimiz ve birden parlayan bir ışık gibi ulaşıyor insanlara.

Paylaş

Yürüyoruz günün aydınlığında donuk fabrika bacalarına, yoksul mutfaklara çarpıyor sesimiz ve birden parlayan bir ışık gibi ulaşıyor insanlara. Ekmek ve Gül yaşamak için. İkisi de güzel ve zor. Ekmeği kazanmak. Gülü kazanmak için dikenli yollardan geçerek dikenlerin batmasını göze alarak yürüyoruz. Yan yana güzel günler adına kadınız, insanız, paydos bundan böyle köleliğe.
Kadın hakları için kullanılan bir slogan Ekmek ve Gül. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken bir hafta öncesinde Örnektepe’de bizim evde toplandı kadınlar ve genç kızlar, her bireye mikrofon uzatıldı. Herkesin ortak sorunları geçim derdi ve ağır sabit giderler. İşsizlikte buna eklenince ağlamaklı konuşmalar yani bir dokunduk bin ah işittik. Ancak Ekmek ve Gül ekibinin, dertlerini dinlediği için dertlerine ortak olduğu için çok memnun kaldıklarını söylediler. Televizyonda yayınlanacağı için, herkes kendini televizyonda göreceği için sevindi, daha sonra yayınlandı. Yayınlanmadan önce herkes Türkiye’nin birçok yerindeki akrabalarına telefon açıp bizi izleyin, hasret giderirsiniz demişler ve herkes mutluydu. Bütün akrabaları Hayat Televizyonu’nu açıp bizi izlemişler. Hayat Televizyonu’nu sevmişler, bundan sonra Hayat Televizyonu’nu izleyeceklerini söylemişler. Bir kızımız Ekmek ve Gül programında aylığının azlığından bahsetmiş. Patronu da tesadüfen izlemiş… Kendisini yanına çağırmış aylığını 150 TL arttırıyorum, kimseye söyleme demiş. Bir bakıma Ekmek ve Gül kazandırmış. Sosyal bağlantılar kurmuş, çok kazanımları olan bir program. Geçenlerde İzmir’de Ekmek ve Gül programı çekilmiş esmer vatandaşlarımızın evinde. Hiçbir televizyon kanalı gidip de bu vatandaşlarımızın evinde program yapmaz. Tabi ki Hayat Televizyonu ayrıcalıktır. İyi ki varsın Hayat.
Hasan Çelik (Örnektepe Beyoğlu/İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Yusuf Öğretmen’ime söyleyeceklerim var

SONRAKİ HABER

28 Mayıs’ı unutmadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...