25 Mart 2010 00:00

Üniversite için önce alt yapı hazırlanmalı

ÜNİVERSİTENİN ve üniversiteli işsizin bol olduğu Türkiye’de bir yandan da yeni üniversiteler kuruluyor.

Paylaş

ÜNİVERSİTENİN ve üniversiteli işsizin bol olduğu Türkiye’de bir yandan da yeni üniversiteler kuruluyor. Teknik alt yapısı hazırlanmadan, akademik kadro oluşturulmadan kurulan bu üniversiteler ‘tabela üniversitesi’ olarak da anılıyor. YÖK son olarak Kayseri’de ikinci devlet üniversitesinin kuruluşunu onayladı.
Kayseri’de açılacak olan üniversitenin adı Abdullah Gül Üniversitesi.’ Öğrenciler ismin iktidara yaranmak için böyle konulduğunu düşünüyor.
Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü Öğrencisi Hasan Şahin üniversitenin isminin bir önceki rektör tarafından önerildiğini hatırlatarak, “Erciyes Üniversitesi yönetimi iktidara yaranmak için bu ismi teklif etti” diye konuştu. “Kayseri’de ikisi özel olan üç tane daha üniversite var” diyen Şahin, Kayseri’nin alt yapısının bu kadar üniversiteyi kaldıramayacağını söyledi. Devletin öncelikle Erciyes Üniversitesi’nin koşullarını iyileştirmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Biz daha nitelikli eğitim istiyoruz” dedi.
İletişim Bölümü Öğrencisi Remzi Çatak ise Türkiye’de ismi olup da kampüsleri bile bulunmayan üniversiteler olduğunu söyledi. Çatak da önce koşulların düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Betül Bak “Ülkemizde onca üniversiteli işsiz varken yeni bir üniversite açmak çok yanlış” dedi. Önce üniversite mezunlarına iş garantisi verilmesini isteyen Bak, “Ben ileride öğretmen olmayı düşünüyorum ama atanamayan çok öğretmen var, geleceğimden kuşkuluyum” diye konuştu. (Kayseri/
EVRENSEL)


Barış Topci
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da ‘Ucuz Ulaşım Hakkı’ mitingine katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

26 MAYIS’A HAZIRLANMALIYIZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...