26 Mart 2010 00:00

Yasa tasarısı geri çekilsin

SES üyesi sağlık emekçileri döner sermayenin adil dağıtılması ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi talebiyle, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde eylem yaptı.

Paylaş

SES üyesi sağlık emekçileri döner sermayenin adil dağıtılması ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi talebiyle, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde eylem yaptı.
Döner sermayenin dağıtılmasındaki adaletsizliğin sürdüğünü belirten SES üyesi sağlık emekçileri, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in 8 Nisan 2009 tarihinde sağlık çalışanlarına verdiği sözü tutmadığını dile getirdiler. Şimdi de Tam Gün Yasasına göre gelir getirici işlemler ve sayısı üzerinden, birim ve kişi bazında performansa dayalı döner sermaye ödeme sistemine geçilmesinin hazırlıklarının yapıldığını ifade eden sağlık emekçileri, sağlıkta özelleştirmenin yeni bir adımı olan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yaptılar.
ÖZELLEŞTİRMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Çapa’da Monoblok binası önünde bir araya gelen SES üyesi sağlık emekçileri, taleplerinin yerine getirilmesini istediler. SES İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile kamu hastanelerinin yok edilerek, sağlığın özelleştirileceğini dile getirdi. Sağlıkta ticaretin olmayacağını söyleyen Adıgüzel, buna izin vermeyeceklerini belirtti. Ardından söz alan SES Aksaray Şube Başkanı Soygün Beydilli, İstanbul Üniversitesi Rekötürlüğü’nü uyararak, bir hafta içinde sağlık emekçilerinin talepleri konusunda bir adım atılmazsa iş bırakma eylemlerine yeniden başlayacaklarını duyurdu.
SONUNA KADAR MÜCADELE
Cerrahpaşa’da ise hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir” ve “Sağlık haktır satılamaz” sloganları attı. Hasta ve hasta yakınlarının yoğun olarak destek verdiği eylemde konuşan SES Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol, sağlıkta özelleştirme ve bölme uygulamalarına karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ORTAK MÜCADELE ÇAĞIRISI

Sağlık emekçileri yaptıkları eylemin ardından İSKİ’nin önünde eylemde olan taşeron işçileri ziyaret etti. İSKİ’nin kaçak kontrol, açma-kapama, sayaç değişim ve barkot işlerini yapan Karel ve Sistem taşeron firmaların sözleşmelerinin yenilenmemesi üzerine işsiz kalan işçilerin mücadelesini desteklediklerini belirten sağlık emekçileri, sorunlarının ortak olduğunu, mücadelenin de ortaklaştırılması gerektiğine dikkat çektiler.

‘Hacettepe Hastanesi sinekten yağ çıkarıyor’

SES Ankara Şubesi, Hacettepe Hastanesi’nde 4-b ve 4-c’li personelden yemek ücreti alınmasını protesto ederek, “Hastane yönetimi sinekten yağ çıkarmaya devam ediyor” dedi. SES’in çağrısıyla hastanenin personel yemekhanesi önünde toplanan çalışanlar uygulamaları protesto ettiler. Burada yapılan açıklamada, 4-b ve 4-c’li çalışanlardan yemek bedeli almasının, çalışanları mağdur ettiği ifade edildi.
Hacettepe Hastanesi’nde milyon dolarlık yolsuzlukların konuşulduğu bir ortamda, çalışanlardan üç kuruş yemek parası kesmenin yollarının arandığı belirtilen açıklamada, hastanenin çalışanlardan alınacak üç kuruşluk yemek parasına ihtiyacı olmadığı ifade edildi.
Merkez kampüste 0-6 yaş grubu çocuklar için kreş istenen açıklamada, 4-b, 4-c’li çalışanlardan yemek parası kesilmemesi talep edildi. 28 Nisan 2009’da yürürlüğe giren, “Yiyecek yardımı yönetmeliğinde” 4-b, 4-c gibi tanımlar yapılmamasına rağmen, hastane yönetiminin yönetmeliği keyfi olarak uygulamasının kabul edilemez olduğu da vurgulanan açıklamada, SES olarak haksızlıklara karşı mücadelenin süreceği dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YOL MU İNŞAAT MI?

SONRAKİ HABER

Gençlerden uyuşturucuya karşı tiyatro

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...