26 Mart 2010 00:00

YOL MU İNŞAAT MI?

ESENYURT’ta Namık Kemal Mahallesi ile Talatpaşa Mahallesi’ni birbirine bağlayan yol, yaklaşık bir aydır kapalı.

Paylaş

ESENYURT’ta Namık Kemal Mahallesi ile Talatpaşa Mahallesi’ni birbirine bağlayan yol, yaklaşık bir aydır kapalı. Nedeniyse hemen yolun kenarında bulunan AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Görçeker’e ait olduğu belirtilen inşaat.
Aynı zamanda Esenyurt’un otoban bağlantısı olarak da işlev gören yol, bir ay önce inşaatın hafriyatı alınırken çöktü. Yolun çökmesinin ardından Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri yolu her iki taraftan da kapatınca Namık Kemal Mahallesi ile Talatpaşa Mahallesi’nin de bağlantısı kopmuş oldu. Daha önce bu yolu kullanarak iki mahalle arasında gidip gelen araçlar, bir aydan bu yana Haramidere’yi ya da Esenyurt’un içini dolaşmak zorunda kalıyor.
Kapandığı günden beri açılmak bilmeyen yolun girişinde “Yol çalışması nedeniyle bir süre araç ve yaya trafiğine geçici olarak kapatılmıştır” yazılı bir tabela duruyor. Ancak “yol çalışması” adına herhangi bir belirti yok. Tam aksine, yol çökmesine neden olan inşaatın kamyonlarıyla dolu ve şantiye alanına çevrilmiş durumda.
YA VATANDAŞIN OLSAYDI!
Servis Şoförü Murat Kaya sabah servise giderken sürekli kullandığı yolun bir ay önce kapatıldığını ancak aradan geçen bunca zamana karşın yolun açılmadığını söyledi. “Buradan belediye yetkililerine seslenmek istiyorum; Sayın Ekrem Görçeker bina yapacak, para kazanacak diye ben her sabah yolumu uzatmak zorunda mıyım?” diye soran Kaya, yolun kapalı olması nedeniyle servisi zamanında yapamadığını dile getirdi. Belediyenin inşaat hakkında cezai işlem yapıp yapmadığını öğrenmek istediğini belirten Kaya, “Bu inşaat alanı AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Görçeker’in değil de sade bir vatandaşın olsaydı neler olurdu çok merak ediyorum” dedi.
BÜYÜK ADALETSİZLİK
Esnaf Cemalettin Solmaz da bir kişinin kendi inşaatı için yolu işgal etmesinin büyük adaletsizlik olduğunu kaydetti. “O yolun kapanmasından dolayı insanlar haliyle Köyiçi’ndeki yolu kullanıyor ve bu da trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Hem zaman, hem manevi, hem de maddi kayba neden oluyor. Burada biri yola bir şey döktüğü zaman zabıta gelip hemen sokak arasında cezasını kesip gidiyor. Acaba bu inşaatın sahibine ne ceza yazdılar?” diyen Solmaz, yaşananlara tepki gösterdi.
HALK BUNU HAK ETMİYOR
Esnaf Hüseyin İtik de “Bir vatandaş olarak Esenyurt’un can damarı olan o yolun kapalı olmasından çok rahatsızım” dedi. İtik, halkın bu rezalete tepki göstermesi gerektiğini söyledi.
Latif Yılmaz da “Başkanlar gelip geçicidir ama biz hep buradayız. Onları biz seçeriz. Esenyurt halkı bu rezaleti hiçbir şekilde hak etmiyor” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)
Orhan Aydın
ÖNCEKİ HABER

Vakıf üniversitelerinde ilk sendikalaşma Bilgi’de

SONRAKİ HABER

Yasa tasarısı geri çekilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...