26 Mart 2010 00:00

RiTMiK SOYGUN!

İzmir Karşıyaka’da, 23 Nisan törenlerinde gösteri yapmak üzere oluşturulacak ritim grubu için okullardan toplam 17 bin lira istendiği ortaya çıktı.

Paylaş

İzmir Karşıyaka’da, 23 Nisan törenlerinde gösteri yapmak üzere oluşturulacak ritim grubu için okullardan toplam 17 bin lira istendiği ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim’in, sanki okullar kendi bütçelerine sahip kâr eden kurumlarmış gibi istediği para, okul yönetimleri tarafından velilerden talep ediliyor. Eğitim Sen uygulamaya tepki gösterirken, Öğrenci Velileri Derneği, artık bayramların bile paralı hale getirildiğine dikkat çekti.
ÇOK ACELE PARA ARANIYOR!
Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki 25 ilköğretim okuluna, “çok acele” ibareli bir yazı göndererek, 250 ile 1500 lira arasında değişen miktarda paranın müdürlüğün banka hesabına yatırılmasını istedi.
Okullara gönderilen yazıda, “…ekteki listede ismi bulunan okulların, belirtilen tutarları bankanın Karşıyaka Şubesi’ne yatırarak, 16 Mart 2010 Salı günü saat 12.00’ye kadar müdürlüğümüz beden eğitimi spor izcilik bölümüne gönderilmesi hususunda…” deniyor. Listede adı bulunan birçok okul müdürünün, istenen parayı “Okul Aile Birliği”nin kasasından ilgili hesaba yatırdığı, bazı okul müdürlerinin öğrencilerden 2-3’er lira para toplattığı, bazı okul müdürlerinin ise paraları olmadığı için yazıyı dikkate almadığı öğrenildi.
Genel üye toplantısında konuyu gündeme alan Eğitim Sen 2 No’lu Şube yönetici ve üyeleri, böyle bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirttiler.
BAYRAMLARIMIZ DA PARALI OLDU
Öğrenci Velileri Derneği İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebinin okulların giderlerinin velilere ödettirildiğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Velilerden “bağış” adı altında alınan zorunlu paralara dayanılarak bayram parası istendiğine dikkat çeken Yüce, “İlköğretimlerin ödeneğinin olmadığını Milli Eğitim müdürü de biliyor. Ama para istiyor. Üstelik bu parayı, ülke sevgisini artırmak, çocuklarımıza ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını anlatmak için yapılacak bir bayramda istiyor” dedi.
BAŞBAKAN’IN İZİNDE
Bunun ulusal değerlerin nasıl paraya dönüştürüldüğünün bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Yüce, “Görevini, ‘ülkeyi pazarlamak’ olarak açıklayan Başbakan’ın, İlçe Milli Eğitim müdürü de Başbakan’ın izinden gidiyor” diye konuştu.
Paranın okullardan eşit miktarlarda da istenmediğini vurgulayan Yüce, “Bu da gösteriyor ki, çok para toplayan okullar, az para toplayan okullar olarak sınıflandırılmış. Devletin okulları nasıl böyle sınıflandırılabilir” diye sordu.
KARA LEKE
Böyle bir yazının okullara gönderilip para talep edilmesinin suç olduğunu söyleyen Yüce, “Derhal İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya valilik müdahale etmeli; para toplamayı durdurmalı, alınan paralar varsa iadesini sağlamalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında gerekli işlemi başlatmalıdır. Yoksa eğitim camiamızda bu yazı kara bir leke olarak anılacaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

SBS KAYIT ÜCRETi KALDIRILSIN

TÜRK Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için öğrencilerden alınan 10 TL’lik başvuru ücretinin ve 5 TL’lik başvuru kılavuz bedelinin kaldırılmasını istedi.
Demir yaptığı açıklamada, SBS için öğrencilerden alınan başvuru ücretlerinin kaldırılması gerektiğini, birçok velinin sınavı ciddiye almadığını ve bankaya kayıt parası yatıramadığını belirtti.
Demir yaptığı açıklamada, “Türkiye’de görünürde eğitim parasızmış gibi lanse edilse de, işin aslının öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Parası olmayanların okuyamadığı, en azından hak ettiği yerlerde okuyamadığı bir ülke istemiyorsanız, SBS için öğrencilerden alınan 10 TL’lik başvuru ücretini ve 5 TL’lik başvuru kılavuzu bedelini kaldırınız. Üzülerek görüyoruz ki, birçok veli, bu sınavın öneminin farkında bile değil ve parası da olmadığı için öğrencinin bu sınava girmesini engelliyor” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler değil sistem başarısız

SONRAKİ HABER

Emekli belediye işçilerinin KEY isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...