26 Mart 2010 00:00

Ankara TEKEL işçilerine hazırlanıyor

ANKARA Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Nisan’da yeniden Ankara’ya gelecek olan TEKEL işçilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Paylaş

ANKARA Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Nisan’da yeniden Ankara’ya gelecek olan TEKEL işçilerini karşılamaya hazırlanıyor. TEKEL ve Çemen Tekstil örneklerinde olduğu gibi, işçilere yönelik işten atma, sürgün, sendikasızlaştırma, biber gazı gibi saldırılara dikkat çekmek ve TEKEL işçilerine destek açıklamak üzere platform üyeleri, Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptılar.
Platform adına açıklamayı okuyan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ramazan Pektaş, “Durmak yok yola devam” diyen AKP’nin, 7 yıllık iktidar tarihinin IMF’ye biat etmek, kamu mallarını yağmalatmak ve hak arama mücadelelerine saldırmak olduğunu belirtti.
Danıştay’ın 4-c’yi Anayasa Mahkemesi’ne taşıma kararına atıfta bulunan Pektaş, “hukukun AKP Hükümeti’ne anlamlı bir mesaj verdiğini” söyledi. Pektaş, “AKP ve yandaş basını görmezden gelse de, TARİŞ, TEKEL, Şeker, Çemen Tekstil işçileri, ulaşımda soyguna hayır diyen Ankaralılar ayaktadır” dedi.
“Çemen Tekstil işçilerinin seslerini duyurabilmeleri için illa Ankara’ya gelmeleri mi gerekiyor” diye soran Pektaş, “Ankara’daki emek dostları, TEKEL işçilerini ağırladıkları, 1 Nisan’da onlara en güzel karşılama törenini yapacakları gibi, Çemen Tekstil işçilerini de bağrına basmakta tereddüt etmeyecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tek Gıda-İş Ankara kararını yineledi

SONRAKİ HABER

Ya iş bulun ya da faturalarımızı ödeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...