26 Mart 2010 00:00

Kartal’da dayanışma büyüyor

CEVİZLİ TEKEL işçileri, 4-c’ye karşı taleplerini dile getirmek için cumartesi günü Kartal’da kitlesel eylem yapacak.

Paylaş

CEVİZLİ TEKEL işçileri, 4-c’ye karşı taleplerini dile getirmek için cumartesi günü Kartal’da kitlesel eylem yapacak. Bölgede bulunan sendikaların yöneticileri de eylemi güçlendirmek için neler yapılacağının tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. 26 Mayıs genel eyleminin de konuşulduğu toplantıda, eylemin başarısı için 1 Mayıs’ın mutlaka ortak kutlanması gerektiği ifade edildi.
Toplusözleşme döneminde olduklarını söyleyen DİSK/Genel-İş Bölge Başkanı Veysel Demir, 27 Mart’taki TEKEL eylemine kitlesel katılacaklarını söyledi.
Petrol-İş Anadolu Şube Başkanı Ecvet Eşlegül, Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över, Büro Emekçileri Sendikası Kartal Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Salih Aksoy yaptıkları konuşmalarda şu vurguları yaptılar: “27 Mart eylemi, 1 Nisan Ankara yürüyüşü öncesi kamuoyunun dikkatini çekmeye yönelik. Buradan, 1 Mayıs ve 26 Mayıs genel eylem kararlarının işyerlerimizde bilince çıkarılması zorunludur. Belediye işçilerine, giderek kamudaki tüm çalışanlara 4-c dayatması sürüyor. Eğer biz, konfederasyon ayrımı yapmadan, 1 Mayısları, 26 Mayıslara taşıyabilirsek bu saldırıyı da püskürtebiliriz. 1 Mayıs birlikteliği ancak, 26 Mayıs’ı başarılı kılar.”
TMMOB Kartal Temsilcisi Aysel Durgun da, eylemini desteklediklerini söyledi.
ANADALU YAKASININ PLATFORM İHTİYACI...
Tek Gıda-İş Sendikası Cevizli Şubesi, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak’ın da katıldığı şube başkanları ile kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
Eski TEKEL sosyal tesislerindeki toplantıya, Belediye-İş 5 No’lu İtfaiye Şubesi, Belediye-İş Anadolu Yakası Şubesi, Türk Metal And. Yakası Şubesi, Çimse-İş, Deri-İş, Kop-İş, Tek Gıda-İş Cevizli şube ve 8 No’lu Şube başkan, yönetici ve işyeri temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasında Yunus Durdu, “Kartal’da yapacağımız halk yürüyüşü, l Nisan Ankara eylemi öncesinde mücadelemize hizmet edecek” dedi.
Faruk Büyükkucak konuşmasında, “2010 1 Mayıs’ı için 4 konfederasyonun birlikte kutlamaya dair ortak yazılı kararı var. Bunun yoruma gereği var mı” diye sorarken, daha sonra söz alan şube başkanları, Anadolu yakasında da ‘şubeler platformu’ oluşturma ihtiyacı olduğunu dile getirdiler..
(İstanbul/EVRENSEL)

CEVİZLİ TEKEL’DEN KARTAL’A YÜRÜNECEK


Tek Gıda-İş Cevizli Şube Yöneticisi Cihangir Sevimli, 27 Mart eylemi için Maltepe ve Kartal belediyelerinin de desteğini aldıklarını söyledi. Kartal’ın tüm kahvelerine, esnafına ulaşacaklarını kaydeden Sevimli, “Eylem, cumartesi günü saat 11.00’de Cevizli TEKEL kapısından başlayacak. Buradan yürüyerek Kartal Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yapacağız, eylem sanatçıların da katılacağı şölen şeklinde sürecek” dedi. Sevimli, eylemin mesajının “Kuralsız çalışmaya hayır, güvencesiz çalışmaya hayır, 4-c kölelik düzenine hayır, sendikasızlığa hayır” olduğunu dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Aydın TEKEL işçisinden Yatağan’a destek

SONRAKİ HABER

Tek Gıda-İş Ankara kararını yineledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...