26 Mart 2010 00:00

DEMİRYOLCULAR MAHKEMELİK OLDU

KADIKÖY Cumhuriyet Savcılığı, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ile Türk Ulaşım-Sen’in 25 Kasım’da Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ...

Paylaş

KADIKÖY Cumhuriyet Savcılığı, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ile Türk Ulaşım-Sen’in 25 Kasım’da Türkiye genelinde gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle, Kadıköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
25 Kasım 2009’da gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma eyleminin ardından, 16 demiryolu çalışanı görevden geçici olarak uzaklaştırılmış, sendikaların gerçekleştirdiği tepki ve iş bırakma eyleminin ardından çalışanlar görevlerine iade edilmişti.
Yeniden harekete geçen savcılar ise çalışanların cezalandırılmasını istiyor. BTS İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Bektaş ve BTS Üyesi Ahmet Tuna’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında dava açılmasını isteyen Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianameyi, Kadıköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
BTS Genel Sekreteri Yavuz Demirkol, 25 Kasım’da iki milyondan fazla kamu emekçisinin demokratik haklarını kullanarak iş bırakma eylemi yaptığını, daha sonra da arkadaşlarının işe dönüşünü sağlamak için anayasal ve uluslararası yasalardan kaynaklanan haklarını kullandıklarını ifade etti.
Savcılık tarafından yapılan bu işlemle üyeleri ve çalışanlar üzerinde baskı kurulmak ve arkadaşlarının cezalandırılmak istendiğine dikkat çeken Demirkol, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik haklarımızı kullanarak taleplerimizi duyurmaya, haklarımıza sahip çıkmaya ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esenyurt halkı belediye işçilerinin yanında

SONRAKİ HABER

Eşit işe eşit ücret!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa