26 Mart 2010 00:00

Esenyurt halkı belediye işçilerinin yanında

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri için 28 Mart’ta yapılacak mitingin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Paylaş

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri için 28 Mart’ta yapılacak mitingin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Emek Partisi (EMEP) üyeleri, Esenyurt Saadetdere Mahallesi yürüyüş yolunda esnaf ve kahveleri gezerek, 225 gündür direnişte olan işçilerin talepleri ve yapılacak miting konusunda bilgilendirdiler.
Gezilen kahvelerde konuşma yapan Emek Partisi GYK Üyesi Seyit Aslan, şunları söyledi: “Sendikal hak ve özgürlüklerini kullandıkları için 68 işçi işlerinden atıldı. Bunun tek nedeni, işçi arkadaşların sendikalı olarak iş güvencesiyle çalışmak istemeleridir. Bizim verdiğimiz vergilerle kaldırım taşlarını döşeyen, işçilerin memurların maaşlarını ödeyen belediye yetkilileri, ne yazık ki 68 işçiyi 225 gündür kapıda tutuyor. Bu işçi arkadaşlarımızın çocukları ve aileleri var ve onlar da hepimiz gibi kendi yaşamlarını geçindirmeye çalışıyorlar. Bu pazar günü atılan belediye işçilerinin işe alınmaları talebiyle miting yapacağız. Herkesin bu mitinge duyarlılık göstererek katılmasını istiyoruz.”
MİTİNGE KATILACAKLAR
Gazetemize konuşan kahvehane sahibi, “İşçiler sebepsiz yere atıldı, belediyeyi kınıyoruz. Atılan işçilerin çoluk çocukları var, hepsi aç susuz kalacaklar. Bu yüzden bu mitingin yapılmasını istiyoruz” dedi.
Kahvehane çalışanı ise “Gelen müşterilerden biliyoruz ki, insanlar çok zor durumdalar ve akşam eve ne götüreceklerini bilmiyorlar. Kendilerine ayıracakları özel zamanları yok; hiç paraları olmadığından ve çok sıkıntı çektiklerinden, 24 saat çalışın deseler çalışacaklar. İşçiler ekmek davası için çalışıyorlar. Evlerinde okuyan çocukları var, bunlara yardımcı olmaları, evlerine yemek götürmeleri gerekir. Bunun için de hepimiz birlik içinde olmalıyız. Ne kadar destek olursak, birlik olursak, o kadar çok sesimiz çıkar. Mitinge katılacağım ve arkadaşlarımı da çağıracağım” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kent AŞ işçilerinin yüzünü güldüren karar

SONRAKİ HABER

DEMİRYOLCULAR MAHKEMELİK OLDU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...