26 Mart 2010 00:00

TSK çocukların hapiste kalmasından yana

JANDARMA Genel Komutanlığı polise taş attıkları için cezaevlerine doldurulan çocukların durumuna ilişkin bir...

Paylaş

JANDARMA Genel Komutanlığı polise taş attıkları için cezaevlerine doldurulan çocukların durumuna ilişkin bir düzenleme yapılmasının ‘Terörle mücadeleyi zaafa uğratacağını’ ileri sürdü.
Uzun zamandır gündemde olan taş atan çocukların durumuna ilişkin düzenlemeler bir türlü yapılmıyor. AKP’nin bir çok kere konunun gündeme alınacağını dile getirmesine rağmen hiçbir somut adım atmadığı bu konu Anayasa değişikliği paketinde de kendisine yer bulamadı. Kamuoyu baskısını da etkisiyle konuya ilişkin bir yasa tasarısı hazırlanmasına karar verildi fakat şu ana kadar burada da bir gelişme sağlanamadı. Çocuklar için umut olacak yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM’deki alt komisyonda görüşlerini belirten Jandarma Genel Komutanlığı temsilcisi “Terörle Mücadele Yasası’nda düzenlenen koşullar daha fazla hüküm sürüyor. Bu düzenlemeyle terörle mücadele zaafa uğrar” diyerek itiraz etti.
AKP’li Alt Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ise , toplantı ve gösteri yürüyüşleri kapsamında propaganda ve örgüt üyeliğinden ceza alan çocuklara hapis cezası yerine, Çocuk Koruma Yasası’nda öngörülen ‘denetimli serbestlik’ uygulanmasını önerdi. Köylü, bir çocuğun ikinci kez taş atması durumunda ise TMY kapsamında, cezalandırılması önerisini getirdi (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Kalkan’a hapis cezası

SONRAKİ HABER

Kartal ve Aydar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...