26 Mart 2010 00:00

Taahhüt yoksa ajan da yok

İNGİLTERE’de yayımlanan Independent gazetesi, İsrail’den İngiliz pasaportlarının kötüye kullanılmayacağına dair söz alınmazsa, Londra Büyükelçiliğine başka bir...

Paylaş

İNGİLTERE’de yayımlanan Independent gazetesi, İsrail’den İngiliz pasaportlarının kötüye kullanılmayacağına dair söz alınmazsa, Londra Büyükelçiliğine başka bir Mossad yetkilisinin gönderilmesine İngiltere’nin izin vermeyeceğini iddia etti.
İngiltere, önceki gün sahte İngiliz pasaportlarının kullanılmasıyla ilgili olarak İsrail’in Londra Büyükelçiliğindeki bir diplomatı sınır dışı etmişti. Dubai’de geçen ocak ayında bir Hamas liderine suikastta sahte İngiliz pasaportlarının kullanıldığının ortaya çıkmasıyla, İngiltere konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Soruşturmanın ardından alınan sınır dışı kararında, diplomatın kimliği açıklanmamış, ancak İngiliz gazeteleri, diplomatın İsrail’in dış istihbarat servisi Mossad’ın üst düzey bir yetkilisi olduğunu yazmıştı. İngiliz gazeteleri, dünkü sayılarında da konuya yer verdi.
Independent gazetesi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’ın, İngiliz pasaportlarının bir daha asla bu şekilde kullanılmayacağına dair İsrail’den açık bir söz talep ettiğini hatırlatarak, İsrail hükümeti bu sözü verene kadar Londra Büyükelçiliğine başka bir Mossad yetkilisi gönderilmesine izin vermeyeceğini bildirdi.
Gazete, ayrıca İsrail hükümetinin böyle bir taahhütte bulunacağına dair işaret vermediğini, bunun da İsrail’in suikasttaki rolünü itiraf etmesi anlamına geldiği yorumunu yaptı.
KRİZ BİTMİYOR
Times gazetesi de İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te inşa etmeyi planladığı Yahudi yerleşimleri nedeniyle İsrail-ABD ilişkilerindeki gerilime değindi.
Gazete, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yanlış zamanda, yanlış bir kavgaya giriştiği yorumunu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Girilen çıkmazın nedeni, Arap ağırlıklı Doğu Kudüs’teki yerleşimler. İsrail’in zamanlaması daha kötü olamazdı. İsrail, ocak ayında diplomatik bir hakaret nedeniyle Türkiye’yle bir tartışmaya girdi. Bu hafta İngiltere, Mossad’ın sahte İngiliz pasaportlarını kullandığı inancıyla İsrailli bir diplomatı sınır dışı etti. Yani İsrail, dünyanın en güçlü ülkesini hiçe saydı, en yakın Müslüman müttefikiyle arasını açtı ve İngiltere’yi öfkelendirdi. Kendi kalesine birbiri ardına attığı üç golden sonra İsrail, aynı anda kaç sorunla başa çıkabilir ki?” (DIŞ HABERLER)

IRAK’TA OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Irak Yüksek Seçim Konseyi, Başbakan Nuri Maliki’nin itirazlarını dikkate alarak, 7 Mart’’ta düzenlenen seçim sonrası oyların yeniden sayılmasını kabul etti.
Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin liderliğindeki İtilaf Kanun Devleti Koalisyonu, henüz tamamlanmayan seçim sonuçlarına itiraz ederek, El İrakiye Listesi’ni Yüksek Seçim Konseyi İşbirliği yaptığı gerekçesiyle sahtecilikle suçluyordu.
Sonuçlara göre, eski başbakan Eyad Allavi’nin liderliğindeki El İrakiye listesi önde gidiyor.
ÖNCEKİ HABER

Her hareketten filim çıkmaz

SONRAKİ HABER

Mercedes’e rüşvet davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...