27 Mart 2010 00:00

Ulaşım mitingine yasak kalktı

ANKARA’da 27 Mart günü yapılacak ulaşım hakkı mitingi, “maç var” gerekçesi ile gelen yasak kaldırıldı

Paylaş

ANKARA’da 27 Mart günü yapılacak ulaşım hakkı mitingi, “maç var” gerekçesi ile gelen yasak kaldırıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) üyelerini de mahkemeye verdiklerini belirten Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, vali yardımcısı ile mitingin gerçekleştirilmesi için yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını bildirdi.
TÜDEF tarafından tüm tüketici örgütleri ve Ankara’daki emek ve demokrasi güçleriyle bugün Ankara’da yapılacak miting yasaklanması tepki çekmişti. Valiliğin yasak gerekçesi ise “Diyarbakırspor-Gençler Birliği maçı” olmuştu. Ali Çetin, adliye önünde yasağa tepki göstererek, yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını ifade ederek şunları söylemişti: “Ankara Kolej Meydanı’nda bugün yapılacak miting, Ankara Valiliği tarafından fiilen yasaklandı. Kararın yürütmesinin durdurulması talebiyle idare mahkemesine başvurduk. Vali yardımcısı ile görüştük, yeniden miting başvurusunda bulunduk. Valilikten olumlu yanıt bekliyoruz. Her hafta maç var. Biz demokratik hakkımızı kullanmak istiyoruz”
UKOME MAHKEMELİK
Ali Çetin, ulaşım ücretleriyle ilgili yaşanan kargaşayı hatırlatarak, “UKOME üyeleri Büyükşehir Belediyesi’nin gündeme aldığı her konuda inceleme ve araştırma yapmadan idarenin talebi doğrultusunda oy kullanmaktadırlar” dedi. Çetin, UKOME üyeleri hakkında “yasal sorumluluklarını yerine getirmemeleri” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi. Önce ulaşım fiyatlarını indiren, sonra da zam kararını onaylayan UKOME üyelerinin, TÜDEF’in kamu üzerindeki olumlu etkilerine zarar verdiğini ifade eden Çetin, bu gerekçeyle 10 bin liralık tazminat davası açtıklarını söyledi.
UKOME üyelerinin asker, polis, belediye görevlileri ve çeşitli bürokratlar olduğunu belirten Çetin, “İşçi, memur, tüketici ve meslek odaları temsilcileri, UKOME bünyesinde neden yok” diye sordu.
(Ankara/EVRENSEL)





ÖNCEKİ HABER

İşten atmaya jandarma desteği

SONRAKİ HABER

Şike soruşturması dalgası sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa