27 Mart 2010 00:00

ÖGB GÖREV BAŞINDA

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ‘terörü’ yaşandı.

Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ‘terörü’ yaşandı. Öğrencilerin afiş asmasına engel olmak isteyen güvenlik görevlilerini ‘ÖGB defol üniversiteler bizimdir’ diyerek protesto eden öğrencilere, cop ve taşlarla saldırıldı.
Rektörlük tarafından üniversite içerisinde öğrencilerin eylem ve gösteri yapmasını engelleyen karardan sonra, ÖGB’nin öğrencilere saldırıları yoğunlaştı.
Son olarak önceki gün öğrencilerin afiş asmasına engel olmak isteyen güvenlik görevlileri, durumu protesto eden öğrencilere cop ve taşlarla saldırdı. Tehditler savurarak öğrencilere saldıran özel güvenlik birimlerinin müdahalesinin ardından, Çevik Kuvvet ekipleri de üniversiteye alındı. ÖGB’nin müdahalesi sonucu birçok öğrenci yaralandı. Öğrencilerden birkaçının ağır darbeler aldığı belirtildi. 6 öğrenci, aldığı darbeler sonucu hastanede tedavi altında alındı. Bu öğrencilerden 2’sinin durumu ağır. Arkadaşlarına sahip çıkmak isteyen öğrenciler, hastaneye sokulmadı ve gidenleri de gözaltına aldılar.
Daha sonra öğrencilerin çantalarına ve eşyalarına el koyan ÖGB, eşyaları polislere teslim etti.
Çevik Kuvvet ekiplerinin hazırda beklediği olayda, öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaparak olayları protesto ettiler. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler, güvenlik görevlilerinin coplu saldırısını kınadılar. Öğrenciler, açıklamanın ardından okuldan toplu çıkış yaptılar.
EYLEMLER SÜRÜYOR
Öğrenciler dün de üniversitede yasaklanan afiş asma ve bildiri dağıtma yasağından sonra gelişen ÖGB’nin saldırısını kınadı. Halaylarla, sloganlarla ve konuşmalarla durumu protesto eden öğrenciler daha sonra rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Daha önceki saldırıda saldırıya maruz kalan öğrencileri destekleyen akademisyenlere de saldıran ÖGB bugünkü protesto da kalkanlarla bekleyişte olduğu görüldü. Rektörlükte yapılan açıklamadan sonra öğrenciler olaysız şekilde dağıldılar.
(Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

OKULLARDAN DARBECİLERİN İSİMLERİNİ TEMİZLEYİN

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa