27 Mart 2010 00:00

OKULLARDAN DARBECİLERİN İSİMLERİNİ TEMİZLEYİN

12 EYLÜL Anayasası’nın yeniden değiştirilmesi tartışmaları sürüyor.

Paylaş

12 EYLÜL Anayasası’nın yeniden değiştirilmesi tartışmaları sürüyor. AKP bu değişikliği de demokratikleştirme propagandası eşliğinde yapmaya çalışıyor. Değiştirilmesi planlanan maddelerden biri de, darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. madde. Ancak başka birçok konuda olduğu gibi AKP’nin samimi olmadığı, iktidarda olduğu süreler boyunca ‘yapmadıklarına’ bakarak da anlaşılabiliyor. Örneğin AKP, toplumun genelinden; eğitimcilerden, öğrencilerden gelen taleplere rağmen, darbecilerin adını okullardan, tesislerden, mahallelerden, yollardan temizleyebilmiş değil. Üstelik bu değişiklikler için anayasa değişikliği de gerekmiyor.
SAMSUN’DA EYLEM
Okul isimlerinin değiştirilmesi taleplerine bir ek de Samsun’dan geldi.
Eğitim Sen ve 78’liler Derneği Samsun şubeleri, ortak bir açıklama yaparak Çarşamba ilçesinde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun adının değiştirilmesini talep ettiler. Önceki gün okul önünde yapılan açıklamaya, Emek Partisi, Sosyalist Parti ve KESK üyeleri de destek verdi.
HASAN ALİ YÜCEL OLSUN
Eğitim Sen adına açıklama yapan Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, “Darbeci olan, silah zoru ile mevcut yönetimi deviren Kenan Evren adının bu eğitim kurumundan derhal kaldırılarak, eğitim ve öğretim alanında büyük hizmetleri olan eski Milli Eğitim bakanlarından Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
78’liler Derneği adına konuşan Şube Başkanı Hayati Bozer ise anayasa değişikliğine atıf yaparak, AKP Hükümeti’nin amacının, darbeleri ve darbecileri yargılamak değil AKP’nin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.
Okul önünde okul öğretmenleri ve öğrencilerin de destek verdiği eylem, sloganlarla sona erdi.
(Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan’ın ilkleri

SONRAKİ HABER

ÖGB GÖREV BAŞINDA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...