27 Mart 2010 00:00

Böyle hata ancak Türkiye’de olur!

SON dönemde ‘labirent gibi üst geçit’ ve ‘8 katlı merdivenle ulaşılabilen apartman’ gibi ilginç...

Paylaş

SON dönemde ‘labirent gibi üst geçit’ ve ‘8 katlı merdivenle ulaşılabilen apartman’ gibi ilginç yapı haberleriyle gündeme gelen Rize’de, bu kez de Hükümet Konağı binası inşaatı proje hatası nedeniyle durduruldu. Çünkü eğer böyle devam edilseydi, aralarında binanın açılışını yapması planlanan Başbakan Erdoğan’ın da bulunduğu boyu 1.85’ten uzun olanlar kapılardan geçemeyecekti. Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine hazırlatılan proje, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na gönderilerek onay alındı, ardından 2 milyon 200 bin lira bedelle ihale edildi. İhaleyi alan müteahhit çalışmalara başladı.
Çatısı ile birlikte yüzde 75’i tamamlanan ve iç donanım işine geçilen binada inceleme yapan İlçe Kaymakamı Suat Demirci ile Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, koridor geçişlerinin kısalığını fark etti. Sorunun Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’ne bildirilmesini ardından, çalışmalara ara verildi ve proje tadilatına gidilmesi kararlaştırıldı.
Bina müteahhidi Hakkı Sarı ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanlığı’nda onaylanan projenin ihalesini kazanarak işe başladıklarını ve kendilerine verilen projeyi uyguladıklarını belirterek, “İnşaat sırasında bakanlık kontrolörleri değişik zamanlarda inceleme yaptı. Durumu onlar da gördü, ancak iş devam etti. Projenin mimarı ne düşünerek böyle bir proje hazırladı bilemiyoruz. ‘Uygulama sırasında yetkilileri niye uyarmadınız?’ denilebilir. Ancak bakanlık kontrolörleri durumu gördü ve onlarla da durumu konuştuk” dedi. Sarı, binanın alçak olan yatay kolonlarının gündeme geldiği sırada uzun boylu olan Başbakan Erdoğan’ın bu koridorlardan nasıl geçeceğinin de tartışıldığını söyledi. (RİZE)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisine desteğe bir soruşturma daha

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan’ın ilkleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa