27 Mart 2010 00:00

Bir kadın çalışan taciz edilirse...

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) bir kadın çalışan, müdür tarafından taciz edildi.

Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) bir kadın çalışan, müdür tarafından taciz edildi. Dün Saraçhane'de bulunan İBB önünde bir araya gelen KESK Şubeler Platformu üyeleri, müdürü tarafından taciz edilen bir hamile arkadaşlarının yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı. Platform Dönem Sözcüsü Nebat Bükrek, olayı şöyle anlattı: “25 Şubat’ta dönemin İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü T.A, Tüm Bel-Sen üyesi kadın arkadaşımıza odada, diğer çalışanların yanında cinsel tacizde bulunmuştur. Arkadaşımızın tepkisi ve uyarısına rağmen müdür tavrında ısrar etmiştir. Arkadaşımız bu tavra sessiz kalmayarak İBB başkanlığı ve ilgili birimlere disiplin soruşturması açılması için şikayet dilekçesi vermiş, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, dava açılmıştır.”
Bükrek, tacizin tanığı olan bir başka kadının yaşadıklarını ise şöyle aktardı: "Müdür yardımcısı S.B. kadın çalışanı önce sözlü taciz ve akabinde darp etmiştir. Olay çalışanların ve kameraların önünde başlamıştır. Tek suçu gördüklerini olduğu gibi anlatmak olan kadın çalışanın masasından bilgisayarı alınmış, bağlı bulunduğu şirkete geri gönderilmiş, iş akdi fesih tehdidi ile ifadesinden vazgeçirilmeye çalışılmıştır.”
Bükrek, müdür T.A'nın ise İBB Turizm Müdürlüğü'ne müdür olarak atanarak ödüllendirildiğini ileri sürdü. "İBB Başkanı Kadir Topbaş'a çağrımız bu tacizci müdür ve suç ortaklarına hak ettiği cezayı vermesidir" diyen Bükrek, müdürün bir an önce görevden alınmasını istedi. Öte yandan basın açıklaması öncesinde İBB görevlileri, gazetecilere müdürün görevden alındığını ileri süren açıklamalar dağıttı. İBB basın danışmanları ise kadın çalışanın görevden alınmadığını ileri sürdü. Ancak İBB resmi web sitesinde müdürün hala görevde olduğunun belirtilmesi dikkat çekiyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ENGELLİLER YİNE MAĞDUR

SONRAKİ HABER

ÇİNE’DE ÇOBAN ŞENLİĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa