29 Mart 2010 00:00

ONLAR KALDIRMAZSA BİZ KALDIRIRIZ

MENEMEN Belediye Evleri Mahallesi sakinleri, baz istasyonuna karşı harekete geçtiler.

Paylaş

MENEMEN Belediye Evleri Mahallesi sakinleri, baz istasyonuna karşı harekete geçtiler. Mahallelerine baz istasyonu kurmak isteyen Vodafone şirketi, çok katlı ve daha çok köşelerde olan evleri belirleyip ev sahipleriyle görüştü. Mukaddes Korkmaz, “Para karşılığı baz istasyonu kurmayı teklif ettiler, biz kabul etmedik. Başkasına teklif etmişler o kabul etmiş. İsimlerimizi bilerek geldiler, araştırmışlar mahalleyi” dedi.
Perşembe günü akşam saatlerinde mahalle arasındaki üç katlı bir binanın tepesine kurulmaya başlanan baz istasyonunu ertesi gün gören mahalle sakinleri, binanın önünde toplanarak eylem yaptı. İmza toplayan mahalleliler, imzaları belediyeye götüreceklerini ve bugün yeniden eylem yapacaklarını söylediler.
ÇOCUKLARIMIZ HASTALANMASIN
Güler Solmaz, “Pazartesiye kadar kaldırdılar, kaldırdılar. Yoksa gidip kendimiz kaldırırız. Biz geç fark ettik, yoksa gidip müdahale ederdik. Bu mahallede biz oturuyorsak bunun için bizim onayımızı almaları gerekiyor” dedi. Nuray Kılıç “Çocuklarımız var, kanser olmalarını istemiyoruz. Bir sürü zararı var bunun, radyasyon yayıyor. Ev sahipleri ölçüm yaptıracaklarmış, buna göre kaldıracaklarmış” diye konuşurken, Şehriban Canikoğlu ise “İlk görünce, baca gibi, fırın bacası sandım. Gece gelip takmışlar. İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar” dedi.
Baz istasyonu kurulan binanın sahibi ise baz istasyonunun bir zararı olmadığını ileri sürdü. “Valilik, kaymakam, baz istasyonlarına izin veriyorsa zararı yok ki veriyor. Ki bunlar denetleniyor. Belediye onay vermiş buna. Bunun altında ben varım, zararı varsa en büyük zararı ben çekerim. Varsa kusuru gelip sökerler” diye konuştu.
(İzmir/EVRENSEL)
Özlem Çamsarı
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Maydonozla ailesine bakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...