30 Mart 2010 00:00

İSKİ işçilerinin alacakları ödenmiyor

ESENYURT İSKİ şantiyesinde çalışan işçiler taşeron firma olan Ruba İnşaat Firması’ndan 6 aylık ücretlerini alamıyorlar.

Paylaş

ESENYURT İSKİ şantiyesinde çalışan işçiler taşeron firma olan Ruba İnşaat Firması’ndan 6 aylık ücretlerini alamıyorlar. Projenin bitmesine rağmen paraları ödenmeyen 5 işçi, şantiyede sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.
İşçiler şantiyede tek göz oda da banyo ve tuvalet gibi imkanlarının kısıtlı olduğu, sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Mağdur işçilerden Yağmur Sayak, yaşamlarını idame etmek için zaten sürekli iş aradıklarını belirterek, bulup çalıştıkları işlerde ise emeklerinin karşılığını alamamaktan yakındı.
Bingöl’de iş bulamadığı için İstanbul’a çalışmaya geldiğini ve zor koşullara rağmen ailesine bakabilmek için çalıştığını söyleyen Sayak; “Bu şantiyede 100’e yakın işçi çalışıyorduk. Şirket tarafından işçilere para ödenmedi. Şimdi biz burada parasını alamayan beş kişi kaldık. Bu oyalamalar karşısında İSKİ’ye durumu bildirmek içi yetkililerle görüşmeye gittim. Fakat onlarda taşeron firmanın bize normal koşullarda 6 günde bir ödeme yapması gerektiğini söylediler” dedi.
Taşeron firma Ruba ise işçilerin parasının bir bölümünü şantiyede çalışan kalfaya verdiklerini, fakat kalfanın işçilere parayı dağıtmadığını öne sürüyor. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

SUYA BERAAT

SONRAKİ HABER

Sabah-atv grevinin 180. gününde 180 dakikalık oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...