30 Mart 2010 00:00

Yemek fiyatının düşürülmesini istiyorlar

KOCAELİ Üniversitesi’nde yemeklere yapılan zamlar için imza kampanyası başlatan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri...

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi’nde yemeklere yapılan zamlar için imza kampanyası başlatan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri 23 ve 24 Mart’ta Umuttepe Kampüsü yemekhanesi önünde yaptıkları eylemlerle yemek fiyatlarını protesto ettiler. Üniversitede İş Bankası kartını kullanmayan öğrencilere 4 TL olan yemek fiyatları kartı olanlara ise 2 TL.
Yemekhane fiyatlarının 1 TL olması ve farklı fiyat uygulamasının kaldırılması talebiyle eylem yapan öğrenciler yemekhane önünde öğretim görevlilerinden topladıkları paralarla aldıkları simitleri yemekhaneye giden arkadaşlarına dağıttılar ve diğer yandan da devam eden imza kampanyasına destek istediler.
25 Mart’ta ise eylemlerini hazırlık kampüsünde devam ettiren öğrenciler yemekhane önünde buluştular. Yemekhanenin duvarlarına “boykot var” yazılı dövizlerini asan öğrenciler yemek fiyatları 1 TL’ye düşürülene kadar yemek yemeyeceklerini vurguladılar.
1 saatlik boykotun ardından yapılan basın açıklamasını Hazırlık Öğrencisi Tuğba Akkurt okudu. Akkurt fiyatlar düşürülmezse süresiz boykot yapılacağını açıkladı.
Eylemler sırasında görüştüğümüz öğrenciler, yemeklerin hem pahalı olduğunu hem de doyurucu olmadığını söylediler.
ÖĞRENCİ RESMEN SÖMÜRÜLÜYOR
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Canan Köroğlu 2 TL’lik yemek ücretinin fazla olduğunu belirterek, “Çünkü herkesin maddi durumu, her gün öğle yemeği için 2 TL vermeye uygun değil. Üstelik doymuyoruz, o yemekleri yemek işkence gibi geliyor” dedi. Birçok üniversitede yemeklerin daha düşük ücretli ve daha iyi olduğunu bildiklerini kaydeden Köroğlu, “Bizim de en yakın örnek olan İstanbul Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımız gibi bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bir adım bugün bu boykotla atıldı” diye konuştu..
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğrencisi Duygu Çelebi yemek bursu olduğunu ancak bu soruna duyarsız kalamayacağını söyledi.Öğrencilerin resmen sömürüldüğünü anlatan Çelebi, ailelerin bin bir zorluklarla para gönderdiğine dikkat çekti. “Yemek öğrenciyi doyurmuyor bile” diyen Çelebi, porsiyonların küçük olduğunu sözlerine ekledi.
BİR ŞEYLER YAPMANIN ZAMANI
Yemeğini kampüs içindeki yemekhanede yiyenlerden biri de Pınar Özmen. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Özmen, şunları söyledi: “Bu fiyata bu kalitede yemeği bize uygun görüyorlarsa bir şeyler yapmanın zamanıdır. İstanbul Üniversitesi’nde yemekler 1 TL’ydi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri seslerini duyurdular ve istediklerini elde ettiler. Eğer biz de bu konudan rahatsızsak taşın altına elimizi koymalıyız artık.” (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

70 bin öğretmen görev bekliyor

SONRAKİ HABER

SUYA BERAAT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...