30 Mart 2010 00:00

Kayseri’de işçilerin birliği büyüyecek

KAYSERİ’de önceki gün ileri mücadeleci işçiler bir toplantı yaptı. Yaklaşık 20 fabrikadan onlarca işçinin katıldığı toplantıda...

Paylaş

KAYSERİ’de önceki gün ileri mücadeleci işçiler bir toplantı yaptı. Yaklaşık 20 fabrikadan onlarca işçinin katıldığı toplantıda, geçtiğimiz yıl yapılan ‘büyük işçi toplantısı’ değerlendirilirken, işçiler kendi fabrikalarında yaşadıkları sorunları ve mücadele deneyimlerini paylaştı.
Toplantıda, Kayseri’de çıkan ve üçüncü sayısına ulaşan İşçinin Gündemi gazetesinin işçi mücadelesi için iyi olduğu vurgulanarak, güçlendirilip geliştirilmesine yönelik öneriler konuşulup kararlar alındı. Ladin Mobilya ve Ergül Mobilya işçilerinin sendikalaşma deneyimlerinin de paylaşıldığı toplantıda, aynı zamanda Türk Metal, Öz Ağaç-İş ve Öz İplik-İş’e üye işçiler de bürokratik sendikacılardan bıktıklarını ve değiştirmek üzere işçilerin birliğini büyütmek gerektiğini tartıştılar.
Toplantıda İşçinin Gündemi gazetesinin daha fazla işçiye ulaştırılması ve geçtiğimiz yıl yapılan ‘büyük işçi toplantısı’nın bu yıl da yapılması için kararlar alınırken, kararların takip edilmesi için bir de komite oluşturuldu.
İşçilerin aldığı karar doğrultusunda, Kayseri’de önümüzdeki ay “1. Kayseri İşçi Günü/Şöleni” gerçekleştirilecek. Şölenle, hem işçilerin birliğinin büyültmesi hem de 1 Mayıs İşçi Bayramı’na güçlü bir işçi katılımı sağlanması hedefleniyor. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tez Koop-İş 26 Mayıs’a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

1 Mayıs 26 Mayıs’ın provası olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...