30 Mart 2010 00:00

Abdullah Duran Öykü Ödülleri sahiplerine verildi

EĞİTİM SEN Diyarbakır Şubesi’nin, 28 Mart 2006 tarihinde Diyarbakır’da yaşanan olaylarda polis kurşunuyla yaşamını...

Paylaş

EĞİTİM SEN Diyarbakır Şubesi’nin, 28 Mart 2006 tarihinde Diyarbakır’da yaşanan olaylarda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Abdullah Duran anısına düzenlediği 3. Geleneksel Abdullah Duran Öykü Yarışması’nın ödül töreni, Sümer Park’ta yapıldı. Törene kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra tutuklu bulunan Kürt siyasetçilerinin yakınları katıldı.
Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan törende yaptığı konuşmada, bölgedeki çatışmalı ortamın, özellikle çocuklara büyük zarar verdiğini söyledi. Öldürülen çocuklar adına etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Karahan, “Biz barış, kardeşlik adına etkinlik yapmak isterdik. Ama olmuyor işte, bu ülkede barış adına bir etkinlik yapamıyorsun, kimse bizden bunları unutmamızı beklemesin” dedi.
Karahan’ın konuşmasının ardından Kürtçe dalında Kurmanci lehçesinde yazdığı ‘Mêvan’ adlı öyküsüyle birinci olan Ayşe Dertli ve ‘Dewsa ramûsanên te’ adlı öyküsüyle ikinci olan Ahmed Roniar’a ödülleri verildi. Türkçe dalında ise birincilik ödülünü, ‘Üç Kelime’ adlı öyküsü ile Mehmet Şarman, ikincilik ödülünü de ‘Kadeş Savaşı’ adlı öyküsüyle Kemal Varol kazandı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Merzifon’da Hayat Televizyonu ile dayanışma yemeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...