30 Mart 2010 00:00

KÖPRÜ DEĞİL ORMAN İSTİYORUZ

İSTANBUL’da yapılması planlanan 3. Boğaz Köprüsü’ne karşı bir araya gelen Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, Sarıyer Parkorman’da insan zinciri oluşturarak, “Köprü değil orman istiyoruz” çağrısı yaptı.

Paylaş

İSTANBUL’da yapılması planlanan 3. Boğaz Köprüsü’ne karşı bir araya gelen Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, Sarıyer Parkorman’da insan zinciri oluşturarak, “Köprü değil orman istiyoruz” çağrısı yaptı.
Hacıosman Kavşağı’nda önceki gün bir araya gelen platform bileşenleri, kavşak sonuna kadar kortej halinde yürüdükten sonra Parkorman’da insan zinciri oluşturdu. İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü önüne kadar zincir halinde yürüyen eylemciler, burada basın açıklaması yaptılar. Yürüyüş sırasında “3. Köprü bir cinayettir ve bu ormanlar İstanbul halkı tarafından koruma altına alınmıştır” pankartı açıldı. “İnsanca yaşamak istiyoruz, köprüyü yapanlar memleketi satanlar” sloganları atıldı. Kitleye yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.
Platform adına açıklamayı, Orman Mühendisleri Odası İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Kader Cihan yaptı. Cihan, AKP Hükümeti’nin ve büyük sermaye çıkarı olan çevrelerin, İstanbul halkının yaşam alanlarında sürüp giden yağmayı tırmandırmaya hazırlandığını belirterek, “AKP, 3. Köprü adı verilen organize cinayet projesini sermayeye altın tepsi içinde sunarak, kentin son orman alanlarını, su havzalarını ve yoksul halkın yaşam alanlarını hedefine koyan işgali yaygınlaştırmayı hedefliyor” dedi.
DOĞA KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Cihan, AKP’nin 3. Köprü’nün İstanbul’un ulaşım sorununu çözeceği yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını ifade ederek, “3. Köprü bir ihtiyaç değildir. Kapitalizmin kâr hırsının en azgın saldırılarından birisi olarak karşımızda durmaktadır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bilim insanlarımızın hiçbir şekilde onay vermediği bu cinayet projesini durdurmak için elimizden gelen her şeyi İstanbul halkıyla birlikte yapacağız. Sermayenin doğayı ve çevreyi katleden azgın saldırılarına karşı, insanca ve doğayla barışık bir kentte yaşamak hepimizin hakkıdır. Sermayenin değil emekçilerin insanca yaşam alanlarının planlandığı bir İstanbul’da yaşamak, hepimizin en doğal hakkıdır. Bizler bu kararlılıkla 3. Köprü denen rant projesini durdurana kadar, rant değil yaşam kazanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.(İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Süryaniler Akitu’ya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

1980 sonrasi ilk miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...