31 Mart 2010 00:00

Sağlıktaki saldırılara karşı TEKEL işçileri örnek alınmalı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve genel kurula getirilmeyi bekleyen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı...

Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve genel kurula getirilmeyi bekleyen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı, Kayseri’de masaya yatırıldı. Konuyla ilgili Harb-İş Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen panel, Kayseri Ticaret Odası salonunda yapıldı. Panele Ankara Tabip Odası üyesi, İşyeri Hekimliği Uzmanı Dr. Celal Emiroğlu ve SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya katıldı.
Dr. Celal Emiroğlu, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda bu uygulamanın sağlığı ticarileştirme adımlarının devamı olduğunu anlattı.
Sağlık çalışanlarına kuralsız ve esnek çalışma dayatan tasarının, halk için de ek ücretlerin artması ve sağlık hakkının tamamen paralı hale gelmesi anlamına geldiğine dikkat çekti. Gözlük almak için eskiden 2 yıl süre tanındığını ve daha az katkı yapı alındığını hatırlatan Emiroğlu, bugün sürenin 3 yıla çıkarıldığını vce cepten ödeme oranının arttırıldığını belirtti. Emiroğlu, yeni yasalarla bu sürenin 4-5 yıla kadar çıkacağını ve devletin hiçbir katkısının kalmayacağını vurguladı.
SSGSS ve Aile Hekimliği’nin tam olarak uygulanmasıyla sıkıntıların artacağına dikkat çeken Emiroğlu, bu dayatmalara karşı TEKEL işçilerinin mücadelesinin örnek alınmasını istedi.
REFERANDUM YAPILACAK
SES Şube Başkanı Orhan Karakaya da bu yasaları geri çektirmek için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ama sadece bunlarla yetinilmemesi gerektiğini söyledi. “Bu bilgileri işyerlerimizde, kahvelerde, toplantılarda anlatmamız lazım. Bağlı olduğumuz sendikaları, dernekleri, partileri bu yasalara karşı bir şeyler yapmaya zorlamamız gerekiyor”diyen Karakaya, 5-9 Nisan tarihleri arasında hastane önlerine, yemekhane içerisine ve şehir merkezlerine referandum sandıkları kurarak halkın ve çalışanların bu yasayı isteyip istemediğini göstereceklerini duyurdu.
“Halkın iradesini her şeyin üstünde tuttuğunu iddia eden AKP’nin samimi olup olmadığını, halkın iradesini tanıyıp tanımadığını göreceğiz” diyen Orhan Karakaya, referandumdan “Hayır” çıkacağına da inandığını söyledi. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

PTT’den emekçiye 25 Kasım cezası

SONRAKİ HABER

Tütüncülük bitirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...