31 Mart 2010 00:00

DİSK’ten TARİŞ işçilerine ziyaret

BİR aydır TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişte olan TARİŞ İplik Fabrikası işçilerini, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi...

Paylaş

BİR aydır TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişte olan TARİŞ İplik Fabrikası işçilerini, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ve DİSK İzmir şube başkanları ile yöneticileri ziyaret etti.
Her zaman TARİŞ işçilerinin yanında olduklarını belirten Çelebi, “Yaşadığınız bu süreç, bugün düğmeye basılmış bir süreç değildir. Bizi mücadelede yalnız bıraktılar, bizi böldüler ve bugün ayrı ayrı birtakım haklarımıza yönelik gaspları engellemeye çalışıyoruz. Bu TEKEL’de de böyle oldu, bu diğer özelleştirmeler olduğunda da böyle oldu. Bu özelleştirmeler olduğunda şöyle bakıp bir seyrettiler, ‘Bize dokumayan yılan bin yaşasın, biz şimdi ayaktayız’ mantığı egemen oldu ve dayanışmayı kuramadık. Esas bir hesaplaşma yapmamız gerekiyorsa buradan hem sendikal hareket, hem işçiler, hem de bu ülkenin yöneticileri olarak bundan bir ders çıkarmak zorundayız” dedi.
Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ise konuşmasında, “Otuz güne geldik, bizim verdiğimiz mücadele iş, aş, gelecek ve demokrasi mücadelesi. Bu yapılan mücadele, sadece TARİŞ çalışanlarının mücadelesi değil çiftçinin mücadelesi, ülkenin mücadelesidir. TARİŞ İplik Fabrikası bizim için çok önemlidir, sadece bizim için değil çiftçi için de çok önemlidir; çünkü çiftçinin ürettiği pamuğu iplik yaparak katma değer katıyorsunuz, çiftçinin gelirini artırıyorsunuz. Çiftçiyi ve ülkeyi zenginleştiriyorsunuz” dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Çelebi, Kent AŞ işçileriyle ilgili olarak ilk günden itibaren yapılan işten atmaların haksız olduğunu, yaşadışı olduğunu ve keyfi bir uygulama olduğunu söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SGK 539 diyor gerçek 43 bin ile 130 bin arasında

SONRAKİ HABER

Türkiye’deki işsiz sayısı Yunanistan’a denk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...