31 Mart 2010 00:00

Çoban Şenliği sona erdi

AYDIN’ın Çine ilçesinde, Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi kapsamında ADÜ (Adnan Menderes Üniversitesi) Çine Meslek Yüksek Okulu ...

Paylaş

AYDIN’ın Çine ilçesinde, Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi kapsamında ADÜ (Adnan Menderes Üniversitesi) Çine Meslek Yüksek Okulu ve Çine Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Oğlak ve Çoban Şenliği” sona erdi.
“En güzel oğlak yarışması”nın da yapıldığı şenlikte, Sağnem türünde birinciliği Kavşit köyünden Halil Sağlam’ın oğlağı kazanırken, Artvin türünde birinciliği Kavşit köyünden Tuncer Fidan’ın oğlağı, Kıl Keçisi türünde de İbrahim Kavağı köyünden Safer Eser’in oğlağı kazandı. Şenliğe ev sahipliği yapan Kavşit köylüleri, kazanlarda keşkek pişirerek misafirlerine ikram ettiler. Gazetemize konuşan Kavşit Köyü Muhtarı Ali Fuat Orhan, “Köyümüz ve çevremizdeki köyler dağ köyleridir. Ovadan, dolayısıyla topraktan geçimi yoktur. Bizler hayvancılık ve orman işçiliğinden geçimimizi sağlamaktayız. Üniversitenin geliştirdiği proje ile keçi yetiştiriciliğini daha bir bilinçle yapıyoruz. Bu şenliğin gelecek yıllarda da yapılmasını ümitle bekliyoruz” dedi. “Artık eskisi gibi sürü kalmadı; hayvan, keçi azaldı” diyen Elderesi köyünden çoban Ahmet Nergiz ise şenliği çok güzel bulduğunu, her yıl yapılmasını istediğini belirtti. Çine Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, şenliğin halkla beraber kendileri için de güzel bir eğlence olduğunu ama asıl önemli olanın, bilimin halkla buluşması olduğunu belirttiler. Şenlik alanı; pamuk şekercisiyle, macuncusuyla, seyyar köftecileriyle, oyuncak satıcılarıyla, kitap standıyla tam bir panayır yeri gibiydi. Kavşit ve çevre köylerinin yoğun ilgisini gören şenlikte, yağmur nedeniyle Moğollar konserinin iptal edilmesi ise halk arasında büyük bir üzüntü yarattı. (Çine/EVRENSEL)
Celal Şenol
ÖNCEKİ HABER

ARIZLILAR VALİLİĞE GİTTİ

SONRAKİ HABER

Taciz, sömürü, ayrımcılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...