01 Nisan 2010 00:00

TARiŞ iŞÇiLERiNiN ÇOCUKLARI OKULA GiDEMiYOR

TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde bir aydır direnen TARİŞ İplik Fabrikası işçileri, dün İzmir Kemeraltı’nda çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.

Paylaş

TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde bir aydır direnen TARİŞ İplik Fabrikası işçileri, dün İzmir Kemeraltı’nda çocuklarıyla birlikte eylem yaptı. İşten atılmaları nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerini belirten işçiler, taleplerinin kabul edilmesini istediler.
İşçiler adına açıklama yapan Türk-İş 3. Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, açıklamaya katılan çocukların anne ve babalarının yıllardan beri TARİŞ İplik Fabrikasında işçi olarak çalıştığını, 1 Mart’tan itibaren de işsiz kaldığını belirtti. İşçilerin kısa çalışma ödeneği ve işsizlik sigortası uygulamalarıyla bir yıldır daha az ücretlerle çalıştıklarını anlatan Kireçkaya, işçilerin, çocuklarına daha az süt alarak, daha az harçlık vererek büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirtti.
ÜRETİCİ DE İŞÇİ DE MAĞDUR
“Sadece bununla da kalmadılar, 2008 Temmuz ayında da bir ay ücretsiz izne çıktılar. Tüm bu fedakarlıklara rağmen, 1 Mart 2010 tarihinde fabrikaya gittiklerinde, polis barikatlarıyla karşılaştılar” diyen Kireçkaya, TARİŞ işçilerinin amacının çalışmak ve üretmek olduğunu vurguladı. Daha önce üretici köylüleri aldatan TARİŞ Pamuk Birliği yöneticilerinin şimdi de işçileri aldattığını anlatan Kireçkaya, “Öğretmenlerimizden özür diliyoruz, bugün bu çocuklarımız, okulda eğitim görüyor olacaklardı. Ama hükümetin uygulamış olduğu neoliberal politikalarla sadece işçiler değil, çocuklarımız da mağdur olmuştur” dedi.
TARİŞ yönetimine seslenen Kireçkaya, “Biz TEKSİF ve Türk-İş olarak, en son işçi arkadaşımız, ihbar ve kıdem tazminatını alıncaya kadar kapının önündeyiz. Haklı taleplerimiz yerine getirilinceye kadar mücadelemize asla ama asla ara vermeyeceğiz” dedi.
SÜRE UZATILSIN
Kireçkaya, Hükümet’ten de, işsizlik sigortasının önündeki engellerin kaldırılması, miktarın yükseltilmesi, sürenin uzatılması talepleri olduğunu belirterek, “Bu taleplerimize vicdanı olan insanlar bir baksınlar, bir görsünler, TEKEL’de ne oluyor, TARİŞ’te ne oluyor, neden bu işçiler sokakta, bir bakın ki sorumluluğun sizde olduğunu göreceksiniz” dedi.
Anne ve babası işten çıkarılan bir çocuk, “Anne ve babamız işten çıkarıldı, bu yüzden okul aidatlarını veremiyoruz, okula gidemiyoruz” dedi. Daha sonra alkış ve sloganlarla TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne giden işçiler ve çocukları, haklarımızı alana kadar mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz” dediler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisinin şakası yok

SONRAKİ HABER

Şekerde 4-c baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...