01 Nisan 2010 00:00

TEKEL işçisinin şakası yok

TEKEL işçileri bir aylık aranın ardından bugün Ankara’da olacaklar.

Paylaş

TEKEL işçileri bir aylık aranın ardından bugün Ankara’da olacaklar. Ankaralı işçi ve emekçilerin de karşılayacağı TEKEL işçileri geceyi sokakta geçirip, yarın da Tek Gıda-İş’in açıklayacağı eylem programına göre yeni bir mücadeleyi başlatacaklar.
Ankara’daki 78 günlük direnişlerinin 79. gününde çadırlarını söküp “1 Nisan’da Ankara’da buluşma” kararıyla Ankara’dan ayrılan TEKEL işçileri bugün yeniden Ankara’dalar.
Bulundukları illerden yola çıkan TEKEL işçileri bugün saat 14.00’de Ankara’da Türk-İş önünde olacaklar. Çok sayıda sendika başkanı, siyasi parti ve kitle örgütleri yönetici ve üyelerinin de destek vereceği TEKEL işçileri geceyi Türk-İş önünde, sokakta geçirecekler.
Tek Gıda-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan eylem kararı ise yarın saat 11.00’de basın açıklamasıyla, TEKEL mücadelesinin altı aylık yol haritası duyurulacak.
KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu ve Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri de kitlesel katılım ve yürüyüşlerle TEKEL işçilerinin yanında olacak, destek verecekler.
Bu arada Ankara Valiliği ise işçileri tehdit etti. Valilikten yapılan açıklamada TEKEL işçilerinin eyleminin kanunsuz olduğu ve yapılmasına izin verilmeyeceği ileri sürüldü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SORUMLULAR CEZALANDIRILANA KADAR

SONRAKİ HABER

TARiŞ iŞÇiLERiNiN ÇOCUKLARI OKULA GiDEMiYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...