01 Nisan 2010 00:00

MAAŞ KESME CEZASINA SUÇ DUYURUSU

KESK’in aldığı karar doğrultusunda 25 Kasım’da bir günlük uyarı grevine katılan Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube üye ve yöneticisi...

Paylaş

KESK’in aldığı karar doğrultusunda 25 Kasım’da bir günlük uyarı grevine katılan Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube üye ve yöneticisi 9 kişiye Ankara PTT Başmüdürlüğü tarafından bir günlük maaş kesim cezası verilmesi protesto edildi.
Haber-Sen’in çağrısı ile Ankara Adliyesi’nde yapılan basın açıklamasına, KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı. Burada konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, verilen cezayı kınadı.
Haber-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Elçek’in PTT Bank İşlem Müdürlüğü’nden Batıkent PTT Müdürlüğü’ne isteği dışında tayin edildiğini, Denizli, Mersin, Tunceli ve Bursa’da onlarca üyeleri hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturma sonucunda başarı puanlarının düşürülüp, maaş kesim cezası verildiğini kaydeden Yılbaşı, hükümetin en temel hak olan sendikal hakları kullanmalarına tahammül etmediğini söyledi.
25 Kasım grevine yönelik Başbakan’ın “sonucuna katlanırlar” açıklamasına atıfta bulunan Yılbaşı, PTT yöneticilerinin bu açıklamayı görev olarak algılayıp; gereğini yerine getirdiklerini ifade etti. Ulusal ve uluslararası kesinleşmiş yargı kararlarında sendika kararına uyan çalışanların cezalandırılamayacağını belirtildiğini hatırlatan yılbaşı, her fırsatta “hukukun üstünlüğü” diyen AKP’nin önce kendisinin yargı kararlarına uymasını istedi.
PTT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki ayrı taslakla, PTT’nin posta tekelinin kaldırılmasını, serbest piyasa ekonomisine açılması ve PTT’nin KİT statüsünden çıkarılıp, Türk Ticaret Kanunu’na göre hizmet verecek Anonim Şirkete dönüştürülmesinin hedeflendiğini kaydeden Yılbaşı, baskı ve cezaların ardında yatan gerçeğin, çalışanları susturmak olduğunu söyledi.
KESK MYK Üyesi Adnan Gökpunar da 25 Kasım’daki iş bırakmanın yasal ve haklı bir uyarı olduğunu dile getirdi. Açıklamanın ardından verilen cezalara karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Belediye işçileri haklardan taviz vermeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...