01 Nisan 2010 00:00

Bu kadarı ancak ‘eğitimle’ olur

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz ilde yaşanan okul ve derslik sıkıntısının nedenlerini izah ederken şu seviyesiz sözleri ...

Paylaş

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz ilde yaşanan okul ve derslik sıkıntısının nedenlerini izah ederken şu seviyesiz sözleri sarfetti: “Gaziantepli erkekler sanki karılarının üstünden inmiyorlar. Çocuklara okul yetiştiremiyoruz.”
Bu sözlerin Meclis Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sorulması üzerine, Çubukçu, ‘Bugün itibariyle kendisini görevden alıyoruz’ dedi.
Müdür’ün sözleri CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin konuyu Meclis gündemine taşımasıyla gündeme geldi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ekici, “Şenyüz’ün geçen hafta yerel gazetecilerle sohbet ettiği bir ortamda, ‘Gaziantepli erkekler sanki karılarının üstünden inmiyorlar. Çocuklara okul yetiştiremiyorum. Ne yapayım, makine gibi çocuk çıkarıyorlar, okul yapıp yetiştiremiyorum’ açıklamasında bulunduğunu belirtti. Ekici’nin konuyu Meclis gündemine getirmesinin ardından dün Meclis Genel Kurulu’nda bu sözler tartışıldı.
ÇUBUKÇU: GÖREVDEN ALIYORUZ
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Abdullah Şenyüz’ün açıklamalarını, bir Milli Eğitim Müdürü’ne yakıştırmalarının mümkün olmadığını belirterek, Şenyüz’ü görevden alacaklarını söyledi. Çubukçu, TBMM Genel Kurulunda İstanbul’da Türk-Alman Üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerinde milletvekillerinin Şenyüz’ün, açıklamalarının sorulması üzerine Şenyüz’ün, Başbakan Erdoğan’ın oğlunun öğretmeni olmasını, ‘tamamen tesadüf’ diye nitelendirerek, “Onun öğretmeni olduğu gibi, sayısız belki binlerce öğrencinin öğretmeni olmuştur. Eğer, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürünün basına yansıyan açıklamaları çerçevesinde sorulmuşsa, bir il milli eğitim müdürüne bu konuşmaları, açıklamaları yakıştırmamız mümkün değil. Kendisini, bugün itibariyle görevden alıyoruz” dedi.
(Gaziantep/EVRENSEL)

BİLAL’iN ÖĞRETMENİ
Ekici’nin soru önergesinde, “Eğitim sıkıntıları olan bir kentin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni olan emekli Abdullah Şenyüz çeşitli formüller bulunarak atanmıştı. AKP’nin kadrolaşma hırsının bir sonucu olarak Şenyüz’de ısrar ediliyor. Şenyüz hakkında adli ve idari soruşturma açılacak mı?” diye sordu. Ekici, Şenyüz’ün, Bilal Erdoğan’ın okul müdürü olduğunu ve derslerine de girdiğini belirterek, “2008’de emekli olmuş. 14 Ekim 2009 itibarıyla eğitim müdürlüğü görevine başladı. Önce müşavir kadrosuna atadılar, ardından müdürlük geldi” dedi.

GERİCİ, KARANLIK ZİHNİYET

Şenyüz’ün sözlerine ilişkin bir açıklama yapan Gaziantep Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, “Bu açıklamalar ile eğitimi yöneten gerici, karanlık zihniyet açığa çıkmıştır” dedi. “Bu zihniyetteki kadro ve anlayışla eğitimin niteliğini geliştirmek, bilimsel, demokratik bir eğitim yaratmak mümkün değildir” diyen Ersönmez, “Kadrolaşma uğruna eğitimin kimlere teslim edildiği görülmektedir. Gaziantep’teki eğitim ortamı, eğitim çalışanları ve Gaziantep’teki kamuoyunda sayın İl Milli Eğitim Müdürü’nün etkisi, yetkisi ve ciddiyeti kalmamıştır. Şenyüz, eğitim ortamından bir an önce uzaklaşmalıdır. Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da işçi buluşması

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...